Piatra Neamţ: Bordura anti-parcare, un nou experiment rutier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porţiunile de carosabil situate înaintea trecerilor pentru pietoni vor fi izolate cu borduri, pentru a fi împiedicată parcarea maşinilor şi reducerea vizibilităţii.

La începutul străzii Petru Rareş, în zona sensului giratoriu din spatele Hotelului Ceahlău, au fost aşezate borduri obişnuite, dar vopsite în două culori, pentru a împiedica pătrunderea autovehiculelor şi, mai ales, parcarea acestora pe spaţiile pe care acest lucru ar încurca circulaţia.

Citeşte şi:

Piatra Neamţ: Gropile din centrul oraşului sunt acoperite cu mixtură specială

Pe la mijlocul acestei străzi, înainte de trecerea pentru pietoni de la Şcoala nr. 12, alte borduri de acelaşi fel împrejmuiesc o suprafaţă de asfalt, pe o singură parte. Conform Ludmilei Armaşu de la Biroul Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ, aceste borduri sunt montate experimental, urmând să fie generalizate în tot oraşul. Cătălin Boilă (12 ani) şi Marian Baciu (11 ani) elevi în clasa a VI B la Şcoala nr. 12, cred că doar bordurile existente deocamdată nu îi fac să traverseze strada în siguranţă mai mare . „Nu am simţit nicio diferenţă de când au apărut bordurile, tot trebuie să aşteptăm până ce vreun şofer mai amabil opreşte pentru a ne da voie să traversăm“, au spus aceştia.

Montarea bordurilor pe unele zone de carosabil are drept scop creşterea siguranţei în circulaţie şi va fi generalizată la scara întregului oraş, conform Ludmilei Armaşu de la Biroul Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ. „ Pe strada Petru Rareş, la Şcoala nr. 12, s-au instalat experimental borduri care împiedică parcarea autovehiculelor înainte de trecerea pentru pietoni. Acest sistem va fi generalizat la nivelul municipiului, cu avizul Poliţiei Rutiere“, a precizat Ludmila Armaşu.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite