Piatra Neamţ: Apă de la cişmea pentru 340 de familii debranşate de la reţea (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rămaşi fără apă din cauza datoriilor de aproape 200.000 de lei, locatarii Asociaţiei 62 s-au aprovizionat și astăzi de la izvorul dintre blocuri.

ora. 11.00 Reprezentanţii Compartimentului pentru sprijinirea şi îndrumarea asociaţiilor de proprietari din cadrul Primăriei a finalizat verificările la sediul asociaţiei 62 Propas din cartierul Mărăței. Aceștia au constatat că au fost efectuate plăţi lunare la Compania Judeţeană Apa Serv.

„Furnizorul a încasat lunar doar penalităţile şi astfel debitele s-au acumulat şi au atras alte penalităţi”, au concluzionat membrii echipei de control.

Reprezentanții primăriei invocă art. 1113 din Codul Civil în care se precizează că ,, în caz de o datorie este ajunsă la termen şi alta neajunsă, deşi aceasta din urmă ar fi mai oneroasă, imputaţia se face asupra aceleia ajunse la termen. Dacă datoriile sunt de egală natură, imputaţia se face proporţional asupra tuturora”.

„Dacă  asociaţia de proprietari consideră că se încalcă prevederile contractului încheiat cu Apa Serv, îi indrumăm să apeleze la justiţie”, le recomandă cei de la primărie locatarilor din asociație.

ora 8.30:  Ca de fiecare dată în ultimele zece zile, Gheorghe Manolescu a venit la cişmeaua dintre blocuri să-şi umple cele două bidoane cu apă sfinţită.

„Datoriile cele mai mari sunt în blocul S1 şi sunt făcute de locatarii care au plecat la muncă în străinătate. Vinerea trecută am crezut că o să ne dea drumul la apă măcar pentru sfârşitul de săptămână, dar am sperat degeaba", spune pietreanul în timp ce pompează cu forţă apa în recipentele de plastic.

Cât timp se întreţine cu alţi locatari, pensionarul este anunţat de o vecină că joi după amiază va avea loc şedinţa Adunării Generale a Asociaţiei. „Problema s-ar putea rezolva doar dacă vor putea fi debranşati de la reţea rău platnicii, nu să suferim toţi", trage concluzia Mihai Forăscu.

Aflaţi mai multe despre situaţia pietrenilor afectaţi de sistarea apei potabile în "Adevărul de Seară" de astăzi.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite