Petrecere marinărească pe lacul de la Bicaz FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemţenii au serbat  în portul de lângă baraj atraşi de concursurile tradiţionale cu specific marinăresc. De la ieşirea din Bicaz şi până la debarcader şoferii găseau cu greu un loc de parcare din cauza aglomeraţiei.

Câteva mii de oameni au ţinut să ia parte la Ziua Marinei organizată la debarcaderul de pe lacul Izvorul Muntelui. După ce zeul Neptun i-a salutat cu tridentul pe participanţii de pe mal, asistenţa s-a delectat cu întrecerile marinăreşti.

Tinerii înscrişi la concursuri s-au luptat să câştige întrecerile de înot, vâslit, cu hidrobicicletele, sau la vânătoarea de raţe. Cea mai grea probă a fost scondrul cu purcelul, în care concurenţii trebuiau să ia un steguleţ aflat la capătul unei bârne lungă de 12 metri şi unse cu 50 de kilograme de vaselină.

image
image
image

Click pe poze pentru fotogaleria cu întrecerile marinăreşti

„Anul acesta evenimentul coincide cu împlinirea a 400 de ani de atestarea documentară a Bicazului. Pe 23 august 1611, localitatea apare ca sat de pe moşia mănăstirii Bisericani", a spus Constantin Catrinoiu, primarul oraşului de la poalele barajului.

image
image
image

Click pe poze pentru fotogalerie

După încheierea programului de întreceri, mulţimea s-a îmbulzit să se plimbe cu vaporaşele din port. Bugetul manifestărilor legate de ziua oraşului şi de ziua marinei a fost de 70.000 de lei, din care, cea mai mare parte (40.000 de lei) au fost alocaţi de primăria şi consiliul local din Bicaz.

Citeşte mâine în Adevărul un reportaj de atmosferă de la serbarea de Ziua Marinei de pe lacul Bicaz.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite