Pârtia de la Durău rămâne doar pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singura amenajare din Durău este pe terenul Mitropoliei
Singura amenajare din Durău este pe terenul Mitropoliei

Planul de management al Parcului Național Ceahlău nu a fost aprobat la ultima ședință a Consiliului Științific desfășurat la Durău. Conducerea județului susține că stațiunea nu are viitor turistic dacă nu va fi amenajată cât de curând o pârtie de schi.

Cele șase ore de discuții în cadrul ședinței desfășurate duminică la Durău nu au avut finalitate pe care o doreau reprezentanții Consiliului Județean Neamț, respectiv aprobarea planului de management și delimitarea unei zone de dezvoltare durabilă în Parcul Național Ceahlău.

„Nu se dorește înființarea acestei pârtii, deși există procesul verbal al ședinței din octombrie 2010, în care Consiliul Științific aprobă amenajarea pârtiei. Dacă la Durău nu se va amenaja o pârtie, stațiunea moare", a spus Vasile Pruteanu, președintele CJ Neamț.

Pârtia de schi pe care Consiliul Județean Neamț dorește să o amenajeze este amplasată pe un traseu care pleacă de pe versantul opus cabanei Fântânele şi are sosirea în zona drumului axial Durău-Izvorul Muntelui. Conform proiectului, lungimea pistei ar trebui să fie de 1.700 de metri, cu o diferenţă de nivel de 503 metri.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite