O treime din reţeaua de drumuri judeţene din Neamţ nu a văzut asfalt. Situaţia e şi mai jalnică pe drumurile comunale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de jumătate din reţeaua de drumuri judeţene şi comunale din Neamţ nu are asfalt, în cel mai bun caz, căile de circulaţie fiind pietruite. Cea mai gravă situaţie este pe cei 62 de kilometri de drum comunal de pământ.

Reţeaua de drumuri din Neamţ administrată de autoritatea judeţeană sau de primării are grave probleme de infrastructură. Cele mai mari necazuri sunt la capitoul drumuri comunale, lungimea totală a acestora fiind de 840 de kilometri.   

Raportat la lungimea totală, mai puţin de un sfert, respectiv 204 km, sunt drumuri asfaltate. Conform unei situaţii centralizate la nivelul Consiliului Judeţean, pe 62 de kilometric drumul este de pământ, iar pe cea mai mare parte, respectiv pe 574 de km de drum există pietriş balastat. 

În ceea ce priveşte reţeaua de drumuri judeţene administrată de Consiliul Judeţean, situaţia este ceva mai bună, aici raportul fiind invers în ceea ce priveşte infrastructura modernizată faţă de căile de rulare pietruite. Din cei 725 de kilometri de drumuri judeţene, 494 sunt asfaltaţi, iar diferenţa de 230 de kilometri de drum sunt pietruiţi. La această categorie, pozitiv este faptul că nu există drumuri de pământ. 

În total, de la cele două categorii de drumuri, judeţul Neamţ înregistrează 866 de kilometri de căi de circulaţie nemodernizate (drumuri de pământ şi pietruite), adică mai mult decât reţelele de drumuri pe care se circulă pe asfalt (698 km).

Consiliul Judeţean Neamţ nu a alocat anul acesta fonduri pentru turnarea de asfalt pe trasee pe care n-a mai intervenit până acum. Singurele lucrări pentru care s-au alocat fonduri din bugetul judeţului, în partea a doua a anului, au fost dirijate pentru continuarea lucrărilor începute şi nefinalizate în ultimii patru ani.

„Am executat lucrări pe drumul judeţean care duce către localitatea Moreni, din comuna Văleni, pe distanţa de un kilometru, pe drumul judeţean care face legătura între localităţile Bâra şi Boghicea, pe distanţă de doi kilometri, şi pe drumul dintre Mărgineni şi Hoiseşti”, a precizat Dan Manoliu, vicepreşedintele CJ Neamţ.

 

  

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite