O octogenară din Târgu Neamț a murit din cauza gerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bătrână de 88 de ani care locuia singură a murit din cauza hipotermiei severe. Femeia a fost găsită în casă de fiul ei care a chemat ambulanța, însă medicii de la urgențe nu au mai putut să o salveze.

Bătrâna nu mai fusese vizitată din weekend de fiul care îi purta de grijă. Duminică, femeia nu a mai reușit să făcă focul în casă, iar luni dimineață a fost găsită mai mult moartă decât vie din cauza frigului care se instalase în locuință.

Transportată la Centrul de Primiri Urgențe de la Spitalui din Târgu Neamț, octogenara a fost diagnosticată cu stop cardio-respirator și hipotermie severă.

Mai bine de o oră au încercat medicii să o readucă la viață pe bătrână, însă eforturile au fost în zadar. Cazul a fost raportat la Ministerul Sănătătii, bătrîna moartă de frig din Neamt fiind pînă luni dimineață, cea de-a patra victimă a gerului înregistrată în ultimele două zile.

De la avertizarea "cod galben de ger" emisă de meteorologi, şi până pe 30 ianuarie, când avertizarea s-a transformat în „cod portocaliu”, la nivel naţional s-au înregistrat în total 6 decese din cauza hipotermiei severe.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite