O boală misterioasă ucide lebedele de pe râul Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au reuşit să salveze câteva lebede
Pompierii au reuşit să salveze câteva lebede

La începutul acestei săptămâni mai multe lebede din zona „Căprioara” au fost salvate de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Piatra Neamţ. Specialiştii au crezut că este vorba de gripă aviară.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” a fost anunţat că lebedele aveau probleme cu orientarea.

Pompierii militari s-au dus în zona indicată la numărul unic 112 şi au găsit 19 păsări inerte. Dintre acestea doar 5 au fost salvate, curăţate şi îngrijite, iar apoi duse la parcul zoologic din Piatra Neamţ. După două zile numărul păsărilor găsite fără suflare a ajuns la 19. Dintre acestea 18 erau lebede şi una raţă sălbatică.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Veterinară Neamţ au bănuit că boala care a omorât păsările este gripă aviară şi au trimis nişte probe la laboratorul din Iaşi. În urma analizelor diagnosticul de gripă aviară nu a fost confirmat. Specialiştii din Neamţ au luat probe de pene, stomac şi piele, pe care le-au trimis în capitală pentru a primi un diagnostic.

Până la aflarea rezultatului, păsările de pe râul Bistriţa se află în atenţia Direcţiei de Sănătate Veterinară din Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite