Nemţenii, păcăliţi cu un virus al calculatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
virus politia romana

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ au tras un semnal de alarmă după ce mai multe persoane din judeţ au fost înşelate cu ajutorul unui virus pe calculator.

După ce calculatorul se infestează cu virusul Trojan, pe monitor apare un mesaj semnat de Poliţia Română şi însoţit de fotografii. Mesajul transmite utilizatorului să plătească o sumă de bani poliţiei, pentru că a intrat pe site-uri interzise. „Din senin mi-a apărut mesajul scris cu roşu şi poze cu poliţişti. Pentru că nu intrasem pe site-urile menţionate în mesaj mi s-a părut suspect şi am sunat la Poliţie”, a spus Florin Cheroiu, una dintre victimele virusului Trojan. De altfel poliţiştii nemţeni au fost întrebaţi în repetate rânduri dacă avertizarea este trimisă de ei.

Din acest motiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ a transmis nemţenilor că mesajele din partea “Poliţiei Române”, blocarea calculatorului şi deblocarea cu un cod al unei cartele «pay safe», “nu este acţiunea Poliţiei Române, ci este rezultatul infectării cu un «virus» sau, mai exact, cu «Trojan.Ransom.IcePol»”, se arată într-un comunicat.

Oamenii legii sfătuiesc victimele să nu cumpere cartele pay safe, ci să deconecteze calculatorul de la internet şi să-l restarteze. Următorul pas este descărcarea pe un alt calculator a unei aplicaţii pentru dezinfectare de pe http://www.bitdefender.com/VIRUS-1000659-en–TrojanRansom-IcePol.html. Programul descărcat se instalează pe calculatorul virusat. O altă modalitate de a scăpa de virus este reinstalarea sistemului de operare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite