Nemţenii au reînceput goana după medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi în luna august cei care suferă de afecţiuni cronice au probleme în aprovizionarea cu medicamente gratuite şi compensate.

Dis de dimineaţă, oamenii au început să ia la rând farmaciile din oraş însă la fiecare unitate s-au lovit de anunţul prin care erau informaţi că nu se onorează reţetele cu regim special. „Am căutat medicamente la două farmacii din cartier şi nu cred că mai ajung şi în centru pentru că deja se face cald şi nici nu cred că găsesc", spune pensionara Maria Serghei. 

Singurele farmacii care eliberau medicamente gratuite şi compensate erau unităţile din lanţul Sensi Blu. „E problema farmaciilor dacă eliberează medicamente de pe aceste reţete, doar că noi nu avem bani să le decontăm. Săptămâna aceasta o să mai fac un drum la Bucureşti şi a speranţe că voi obţine fonduri pentru luna august", a precizat Valerică Frăţilă, şeful Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Neamţ.

În lunile iunie şi iulie cele 100 de farmacii din Neamţ au avut la dispoziţie fonduri în valoare de 8 milioane de lei pentru onorarea reţetelor pe care erau prescrise medicamente gratuite şi compensate. Pentru a putea asigura continuitate în eliberarea medicamentelor, suma a fost împărţită în jumătate pentru fiecare din cele două luni, însă farmaciile au onorat reţetele doar câteva zile în iunie şi iulie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite