Neamţ: Ultima strigare: bilete ieftine la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru un sejur în septembrie, agenţiile de turism au oferte pe litoralul românesc la jumătate de preţ faţă de miezul verii. Cu toate acestea, cele mai atractive zone rămân tot cele din Bulgaria sau Grecia unde, de asemenea, au scăzut preţurile.

Nemţenii care n-au apucat să plece în concediu peste vară mai au o şansă să ajungă la Marea Neagră. Operatorii de turism au scos la bătaie bilete pentru luna septembrie, cu preţuri mai mult decât atractive. De exemplu, un sejur de şase nopţi în una din staţiunile româneşti este cuprins între 189 şi 436 de lei de persoană.

„Acuma ieftinesc preţurile? Când încep ploile de toamnă? Prefer să plec la bulgari. Acolo am auzit că totul este excelent, faţă de fiţele de pe litoralul românesc“, a spus Ioana Recea, studentă.

După 1 septembrie e ieftin

Unii nemţeni şi-au împins concediul spre finalul sezonului tocmai pentru a beneficia de preţuri cât mai accesibile. 

„În ultimii zece ani nu am ratat niciun concediu pe litoral, dar, fiind un an complicat financiar, am amânat sejurul după 1 septembrie, când tarifele sunt mai scăzute“, a spus Marian Parfenie, economist. Operatorii de turism au venit în sprijinul nemţenilor cu programul social „Litoralul pentru toţi“, care se adresează turiştilor cu venituri modeste.

„Avantajele ţin de tarifele practicate, care coboară şi la jumătate faţă de perioada iunie-august. Dezavantajele ţin de faptul că perioada sejururilor este fixă, iar cazarea se face doar la hoteluri de două şi de trei stele“, a precizat Cristian Petroşanu, agent turism.

Vecinii fac cu ochiul

La un calcul atent al cheltuielilor, ofertele pentru un sejur în Bulgaria sau Grecia în luna septembrie aproape că sunt egale cu cele pentru o vacanţă pe litoralul românesc. „În Grecia sunt oferte speciale de genul: plăteşti costul unui bilet şi merg doi, trei, sau chiar patru persoane. Dacă biletul costă 280 de euro pe sejur la un apartament cu două camere, rezultă că preţul pe persoană este super atractiv: doar 70 de euro“, a completat Cristian Petroşanu.

Cum tariful este echivalent cu al unui bilet pe litoralul autohton, oferta pare imbatabilă, iar singura cheltuială suplimentară este cea a deplasării.

Tarife în programul „Litoralul pentru toţi“
- Eforie Nord (hotel ***) - 225 lei/persoană/6 nopţi (doar cazare);
- Neptun (hotel ***) - între 222 şi 339 lei/persoană/6 nopţi (doar cazare);
- Mamaia (hotel **) - între 189 şi 249 lei/persoană/6 nopţi (doar cazare).

Tarife în staţiuni externe
- Bulgaria – Nisipurile de Aur (hotel ***) – 170 euro/persoană/6 nopţi (doar cazare);
- Grecia – Halkidiki (oferte speciale) – între 60 şi 80 euro/persoană/6 nopţi (doar cazare);
- Turcia – Belek (hotel ****) - între 450 şi 600 euro/persoană/6 nopţi (cu transport avion şi servicii all inclusive).

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite