Neamț: Nouă localități în beznă din cauza furtunilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele două zile județul s-a confruntat cu trei avertizări nowcasting care au adus precipitații abundente și fenomene meteo periculoase.

În urma ploilor torențiale care au căzut ieri și azi noapte peste județ, mii de oameni au rămas fără energie electrică. 53 de posturi de transformare a curentului au fost distruse, alături de alte două hectare de teren agricol, poduri, podețe și sute de metri de drum județean.

Cantitatea de apă căzută a depășit și 25 de litri pe metru pătrat, afectând localitățile din zona de munte a Neamțului. Piatra Neamţ, Roman, Târgu Neamţ, Bicaz, Răuceşti, Urecheni, Ţibucani, Dragomireşti, Ştefan cel Mare, Tazlău, Bârgăuani, Făurei, Trifeşti, Români, Bahna, Valea Ursului, Sagna, Doljeşti, Săbăoani și Boteşti sunt cele care au primit trei avertizări nowcasting în două zile consecutiv.

În continuare, pe DN 12 C Bicaz Chei - Lacul Roşu circulaţia se desfăşoară pe un singur sens, pe o porţiune de 50 de metri unde, din cauza manifestării fenomenelor hidrometeorologice, a fost afectat terasamentul drumului, iar pe DC 146, în zona localităţii Boboteni din comuna Hangu terasamentul este afectat pe o distanţă de 100 de metri", se arată într-un comunicat emis de Comandamentu Județean pentru Situații de urgență.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite