Neamţ: Elena Udrea cu chiloţi portocalii, pictată între picioarele lui Pinalty

0
0
Pinalty şi Udrea în viziunea artistului pietrean
Pinalty şi Udrea în viziunea artistului pietrean

Tabloul realizat de artistul Ştefan Potop face parte din expoziţia realizată cu ocazia Zilelor Oraşului Piatra Neamţ.

Un tablou cu Elena Udrea şi Gheorghe Ştefan într-un telescaun este expus la Galeriile „Lascăr Vorel" din Piatra Neamţ. Ea este aşezată între picioarele primarului de Piatra Neamţ şi are vizibilă o porţiune din chiloţii portocalii.

Pinalty şi Udrea în viziunea artistului pietrean

Tabloul este realizat în culori de ulei pe pânză, are dimensiunile de 90x70 centimetri, iar autorul lui este Ştefan Potop, profesor de pictură monumentală la liceul de artă „Victor Brauner" şi preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Piatra Neamţ.

„Cele două personaje sunt arhetipale, într-o ipostază a fericirii. Pot fi orice persoane, însă privitorul se duce cu gândul la anume oameni concreţi. Ca lucrare monumentală, ea face recurs la arhetipuri, simboluri şi personaje reprezentative", a precizat Ştefan Potop.

Expoziţia din care face parte tabloul va fi vernisată miercuri, 22 iunie, şi este dedicată Zilelor Oraşului, fiind sprijinită financiar de Consiliul Local.

În luna mai 2009, Elena Udrea a fost la Piatra Neamţ pentru a semna parteneriatul prin care judeţul Neamţ, şi în special municipiul Piatra Neamţ, a beneficiat de peste 10 milioane de lei pentru finanţarea mai multor proiecte de interes turistic.

Profitând de ocazie, Gheorghe Ştefan s-a oferit să o plimbe pe Udrea cu telegondola şi telescaunul de pe Cozla, achitând el însuşi biletele de călătorie.

image

„M-am plimbat cu două mijloace de trasport care ajută turiştii să se plimbe şi să observe municipiul şi bogăţiile turistice ale acestei zone. De asta spun că trebuie să dăm o mână de ajutor pentru realizarea celorlalte proiecte pe care le cunoşteam, sau pe care le-am auzit astăzi", a spus atunci ministrul Turismului.

Plimbarea cu telescaunul a fost imortalizată de fotografii prezenţi la eveniment, iar imaginea devenită deja celebră face acum subiectul lucrării semnate de Ştefan Potop.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite