Neamţ: Cinci hectare de litieră cuprinse de flăcări în comuna Hangu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiul se poate extinde la pădurea din apropiere, iar intervenţia pompierilor este dificilă deoarece zona este în vârf de munte, la cinci kilometri de drumul forestier.

Pentru stingerea incendiului izbucnit în această după amiază au fost mobilizaţi 50 de pompieri de la formaţiunile din Poiana Teiului, Târgu Neamţ şi Piatra Neamţ.

„Incendiul se manifestă pe o păşune din satul Boboteni, comuna Hangu. Este greu de ajuns pentru că zona este în pantă, şi nici TAF-urile sau camionul nostru nu pot urca", spune căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Nemţ.

Intervenţia forţelor de la Situaţii de Urgenţă este suplimentată de lucrătorii silvici. Cel mai mare pericol este ca flăcările înteţite de vânt să nu cuprindă şi pădurea din apropiere.

„Pentru că nu se poate ajunge cu apă, se acţionează cu măturoaie şi se fac şanţuri pentru a împiedica extinderea focului la fondul forestier", mai spune căpitanul Jugan.

Cauza posibilă a incendiului ar putea fi focul pus de o persoană care a vrut să cureţe fâneaţa de resturile vegetale uscate peste iarnă.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite