Neamţ: Casa preotului din Dragomireşti a fost mistuită de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O proprietate a preotului Cătălin Secară a ars aproape în totalitate în această dimineaţă.

Incendiul a fost sesizat de vecini în jurul orei 3.35, iar pompierii au ajuns la locul intervenţiei la ora 4.07. Deplasaţi cu 11 subofiţeri şi două autospeciale, aceştia s-au luptat să stingă flăcările timp de aproape două ore şi jumătate.

„Locuinţa era locuită temporar de diferite persoane şi era deconectată de la reţeaua de energie electrică după ce, în urmă cu o săptămână a mai fost semnalat un început de incendiu", a precizat căpitanul Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Din primele cercetări a reieşit că focul a fost generat de o sursă de încălzire, posibil o lumânare, lăsată aprinsă intenţionat, sau din neatenţie.

Părintele nu locuia în casa pe care o avea moştenire de la părinţi, ci în casa parohială. El nu era în localitate noaptea trecută. Un vecin a sesizat incendiul şi a sunat la 112. Era un risc mare ca incendiul să se extindă şi la casele din apropiere", a spus viceprimarul comunei Dragomireşti, Ion Alistar.

Incendiul a fost stins în jurul orei 6.30. Casa a ars în proporţie de peste 60% fiind afectate mobilierul din trei camere, tâmplăria, tavanul din lemn cu lambriu PVC şi 60 de mp din acoperiş.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite