Neamţ: Cârciumă în parc aprobată de consilieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este locul din parc unde consilierii au aprobat construcţia unui restaurant
Acesta este locul din parc unde consilierii au aprobat construcţia unui restaurant

Pietrenii care dezaprobă decizia de înfiinţare a unui restaurant în zona istorică a oraşului semnează petiţii pe internet.

Decizia de construire a unui restaurant în parcul central a stârnit reacţii vehemente din partea celor care se opun proiectului iniţiat de Primărie. Principala obiecţie priveşte amplasamentul acestei construcţii, care va ocupa 530 de metri pătraţi, în imediata vecinătate a zidurilor Curţii Domneşti, centrul istoric al oraşului. A doua zi după aprobarea proiectului,  care a avut loc joi, pe site-ul www.petitieonline.ro a fost lansat un apel pentru strângerea de semnături.

„Noi nu suntem întrebaţi“
Numai în prima zi de la lansarea petiţiei intitulată „Nu vrem să distrugeţi singurul parc din Piatra Neamţ“, 24 de persoane s-au alăturat demersului şi au comentat subiectul. „Ca de obicei, cetăţenii nu sunt întrebaţi niciodată, iar ceea ce hotărăşte o mână de oameni pe care nu îi mai interesează de mult soarta populaţiei oraşului, e lege“, scrie Gabriel Corfă.

Un alt locuitor al urbei spune că „parcul  este un simbol al oraşului şi sper ca Primăria să nu ne dezamăgească de data asta şi să fie de partea cetăţeanului“, mai este comentat pe site. Printre cei care au luat atitudine sunt nu doar pietreni, ci şi persoane care locuiesc în alte judeţe precum Timişoara, Vrancea, Cluj Napoca sau Botoşani. Consilierii locali care au votat pentru construirea cârciumii în parc şi-au motivat decizia prin faptul că s-ar strânge bani prin  „întrebuinţarea bunurilor imobile fără utilitate publică“.

Plângere la prefect
Radu Costin, unul dintre semnatarii petiţiei on-line, atrage atenţia edililor că „utilitatea unui spaţiu public nu e dată doar de banii pe care îi produce. E un parc prea frumos şi, din păcate, prea mic. Să nu îl distrugem atât de uşor!“.

Porniţi împotriva proiectului sunt şi cei şase consilieri care au votat contra la şedinţa de săptămâna trecută. „Nu am fost de acord, pentru că acolo este un sit istoric, cu ziduri şi vestigii de pe vremea lui Ştefan cel Mare. Nu avem alimentaţie publică aici în centru? Este plin!“, a spus consilierul Gheorghe Dumitreasa. Neîncrezători în bonitatea firmei cu care se va asocia Primăria pentru construirea localului, cei şase consilieri au solicitat deja prefectului să verifice legalitatea hotărârii adoptate de colegii lor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite