Neamţ: Accident de microbuz cu şapte răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce microbuzul cu care doreau să ajungă la Bucureşti s-a răsturnat într-un şanţ, dimineaţă, în jurul orei 6.25, în localitatea Costişa.

Microbuzul era condus de Mihai Paşnicu (39 de ani), din Piatra Neamţ, tracta o remorcă şi făcea curse regulate în Capitală. „În localitatea Costişa, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil acoperit cu polei şi, într-o curbă uşoară la dreapta, a intrat în derapaj şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe partea dreaptă“, a precizat inspector Irina Andrei, din cadrul Biroului de Presă al Poliţiei Neamţ.

Citeşte şi:

Neamţ: Accident mortal la Grinţieş

Neamţ: Accident comis de un călugăr adormit la volan

La Ambulanţa Neamţ a fost declanşată alerta, iar primele echipaje sosite la locul accidentului au solicitat trimiterea în sprijin a altor ambulanţe pentru transportul răniţilor la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Neamţ, conform precizărilor făcute de Letiţia Damoc, şefa Serviciului Judeţean de Ambulanţă. „Din accident a rezultat şapte răniţi, dar un copil în vârstă de opt ani a refuzat să fie dus la spital. Starea celor şase persoane transportate la spital este bună, fiind stabile hemodinamic“, a precizat Letiţia Damoc.

Au ajuns la spital Gabriela Laţcu (52 de ani), din Bucureşti, cu traumatism cranio-cerebral (TCC) minor, cu plagă parietală dreapta, şi pietrenii Mariana Ioniţă (57 de ani), cu traumatism hemitoracic, Vasile Ciuntu (41 de ani), cu o contuzie toraco-lombară, Raluca Ciobanu (20 ani), cu TCC acut închis, Andreea Marin (19 ani), cu TCC acut închis şi contuizie hemitorace şi Petru Ungureanu (19 ani), cu o contuzie toraco-lombară.

Niciuna dintre persoanele rănite în urma răsturnării microbuzului nu a necesitat internarea în spital. „Răniţilor li s-au făcut analize, radiografii şi tratamente cu antialgice. O singură persoană a suferit un traumatism al scalpului, care a fost suturat şi pansat. Apoi au mers acasă toţi, fiind vorba doar de traumatisme uşoare şo contuzii“, a declarat doctorul Cristian Păsălău, şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Neamţ.

Şoferul microbuzului este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, după cum a mai precizat inspectorul Irina Andrei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite