Judeţul cu peste o sută de note maxime la Evaluarea Naţională. În Neamţ, cea mai mică medie este 1.30

0
Publicat:

În judeţul Neamţ, la Evaluarea Naţională din acest an peste o sută de candidaţi au luat note maxime la cele două probe ale examenului pentru admiterea în liceu. Cea mai mică medie a unui elev a fost 1.30.

Cele mai multe medii maxime s-au obținut la Colegiul „Petru Rareș“ FOTO Facebook
Cele mai multe medii maxime s-au obținut la Colegiul „Petru Rareș“ FOTO Facebook

Rezultatele obţinute de şcolarii nemţeni la testele susţinute pentru admiterea la liceu arată că unii s-au pregătit temeinic pentru primul lor examen important din viaţa de elev, în timp ce alţii s-au prezentat lamentabil, fiind problematică evoluţia viitoare, urmând a ajunge la unităţi slab cotate ori, dacă ei sau părinții vor dori, la şcoli profesionale.

„Unsprezece candidaţi au reuşit să obţină media generală zece. La Limba și literatura română, 32 de elevi au obţinut nota maximă, iar la proba de Matematică, 74 de au reuşit să ia note de zece. Rata de participare la examen a fost de 98,59%, iar procentul celor cu medii mai mari sau egale cu cinci este de 71,27%“, a declarat Dana Păiuş, inspector general adjunct. 

În topul unităţilor cu medii maxime se află Colegiul Naţional „Petru Rareş“ din Patra Neamţ, cu patru, după care urmează colegiile pietrene „Calistrat Hogaş“ şi Informatică, Colegiul „Roman Vodă“ din Roman, Colegiul „Ion Creangă“ Târgu Neamţ, apoi Şcoala Nr.3 Piatra Neamţ şi două din mediul rural, Grumăzeşti şi Barticeşti. Alţi 16 elevi au avut medii cuprinse între 9.90 şi 10.

Dincolo de cei peste o sută cu note maxime, la polul opus se află 84 de candidaţi, care au medii sub cinci. Cele mai mici sunt unsprezece de 1.92, două de 1.55 şi una de 1.30. Urmează depunerea contestaţiilor, iar după corectarea acestora rezultatele finale vor fi anunţate pe 4 iulie. La Evaluarea Naţională din acest an, câteva zeci de elevi au avut probleme de sănătate.

A fost vorba despre 41 de candidaţi, dar toţi au susţinut examenul, fiindu-le create condiţii speciale. Copiilor cu diabet zaharat li s-au asigurat gustări în timpul probelor, pentru a se evita creşterea glicemiei pe fond de stres, alte situaţii fiind ale elevilor care prezintă tulburări de neurodezvoltare, deficit de atenţie, hiperactivitate, plus copii cu sindrom Down şi tetrapereze

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite