Incubator pentru transportul nou-născuților cumpărat de Ambulanța Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achiziția a fost făcută din fondurile proprii ale serviciului județean și a intrat în dotarea substației de la Piatra Neamț. Alte două astfel de incubatoare urmează să fie cumpărate pentru substaţiile Ambulanței din Târgu Neamţ şi Roman.

Incubatorul este util pentru transferurile interclinice, sau pentru transportul bebelușilor la spital, în cazul naşterilor la domiciliu.

„Transportul nou născuţilor critici, care necesită îngrijiri de terapie intensivă specifică, se efectuează de către ambulanţele de terapie intensivă pentru nou- născuţi din centrul universitar Iaşi", specifică reprezentanții SJ Ambulanță Neamț.

Dispozitivul achiziţionat este alcătuit dintr-un înveliş exterior realizat din fibră de carbon, căptuşit cu un strat de spumă ce are rolul de absorbi şocurile, şi un capac transparent pentru observarea copilului.

Incubatorul conţine o saltea vacuum ce permite poziţionarea micului pacient, centuri pentru fixarea dispozitivului de targa autosanitarei pe timpul transportului, şi centuri de asigurare a copilului"

Bebeluşul este pus pe o salteluţă special, de unică folosinţă, care are rolul de a degaja căldură şi de a absorbi şocurile pe timpul transportului. Incubatorul nu are niciun element metalic, este compatibil cu aparatele de radiologie, computer tomograf şi rezonanţă magneto- nuclear și permite administrarea oxigenului şi a medicaţiei nou-născutului pe timpul transportului.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro să afli cele mai importante ştiri din judeţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite