Începe procesul în cazul „Elodiei de Neamţ“. Fostul soţ al tinerei dispărute este judecat pentru omor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Narcis Costel Ţuţuianu este acuzat că a ucis-o pe Ramona Pruteanu, fosta soţie, şi i-a aruncat cadavrul într-un loc necunoscut. Mama tinerei dispărute din ianuarie 2012 s-a constituit parte civilă în proces cu suma de 500.000 de euro.

Primul termen al procesului este programat miercuri, 6 noiembrie la Tribunalul Neamţ. Inculpatul Narcis Costel Ţuţuianu(27 de ani), din comuna Taşca, este acuzat că a omorât-o pe Ramona Pruteanu (24 de ani), fosta soţie, şi a scăpat de trupul ei aruncându-l într-un loc necunoscut. 

Tânâra a fost dată dispărută la începutul anului trecut, pe 22 ianuarie 2012, mama sa reclamând la Poliţie dispariţia. Din cercetările începute de anchetatorii din Neamţ, şi continuate apoi de procurorii de la Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, reiese că, după comiterea omorului, Ţuţuianu ar fi aruncat cadavrul în adâncurile lacului de acumulare Bicaz. 

„Contrar susţinerilor inculpatului, autoutilitara sa a fost surprinsă într-o înregistrare a unei camere de supraveghere de pe raza oraşului Bicaz, analizată de Institutul pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI, trecând pe strada Barajului, în direcţia Lacului de acumulare Izvorul Muntelui, la orele 01.16 şi revenind la orele 03.46 din dimineaţa zilei de 23.01.2012, aspect ce se coroborează şi cu declaraţiile martorului M.V. care, în acelaşi interval orar, a observat autoutilitara inculpatului pe drumul ce ocoleşte lacul, spre localitatea Izvorul Alb“, se arată în rechizitoriul procurorilor. 

Instanţa Tribunalului Bucureşti a considerat relevant şi raportul de constatare tehnico-ştiinţifică din data de 21.05.2013, întocmit de Serviciul criminalistic al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, din care reiese că în seara de 22 ianuarie 2012, corpul victimei a fost aşezat în autoutilitară în zona destinată transportului de marfă. Acolo s-au găsit pete de sânge, testul ADN dovedind că urmele erau indubitabil ale fetei dispărute.  

Deşi căutările în adâncurile lacului au fost în zadar, anchetatorii sunt convinşi că Ţuţuianu a aruncat corpul fostei soţii în apă.  

Pe 10 iunie 2013, magistraţii bucureşteni au emis mandat de arestare preventivă de 29 de zile pe numele lui Narcis Costel Ţuţuianu. La finele urmăririi penale, Magdalena Pruteanu, mama victimei s-a constituit parte civilă cu suma de 500.000 de euro.

Citeşte şi:

„Elodia de Neamţ”, alt caz în care suspectul a fost arestat, deşi nu a fost găsit cadavrul

Dispariţie misterioasă a unei tinere din Neamţ reclamată la Poliţie

Căutări în apă şi pe uscat pentru Elodia de Neamţ FOTOGALERIE

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite