FOTO VIDEO Misiunea de pe Ceahlău a elicopterului deţinut de milionarul Romeo Dunca. Aparatul de zbor s-a răsturnat o lună mai târziu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Materialele au fost transportate cu elicopterul utilitar FOTO: Florin Jbanca
Materialele au fost transportate cu elicopterul utilitar FOTO: Florin Jbanca

Elicopterul aflat în proprietatea milionarului timişorean Romeo Dunca a fost avariat miercuri, 29 noiembrie, după ce s-a răsturnat din cauza unei rafale puternice de vânt pe Muntele Mic, în Caraş-Severin.

Omul de afaceri timişorean Romeo Dunca a suferit pagube importante după ce elicopterul utilitar tip Eurocopter AS 350 B3, al cărui proprietar este, a fost distrus în urma unui incident petrecut miercuri, 29 noiembrie. 

Aparatul de zbor pe care milionarul îl folosea zilele acestea la amenajarea unei staţiuni de schi pe Muntele Mic, în judeţul Caraş-Severin, a suferit avarii serioase, în urma unei clipe de neatenţie. Romeo Dunca a lăsat motorul elicopterului pornit şi nesupravegheat, după aterizare, şi în timp ce acesta se deplasa spre autoturismul său, o rafală de vânt a răsturnat aparatul în valoare de două milioane de euro. 

„A fost o clipă de neglijenţă pe care mi-o asum. În cabină nu mai era nimeni, iar la manete am fost eu, deci nu altcineva aşa cum se speculase. Pagubele materiale la aparatul de zbor sunt însemnate“, a declarat Romeo Dunca pentru Reper24.

În misiune pe Ceahlău 

Cu o lună şi jumătate în urmă, elicopterul pilotat de omului de afaceri timişorean a fost utilizat la transportul materialelor necesare pentru construirea unei scări de acces spre vârful Toaca din masivul Ceahlău.

Pe 15 octombrie, în jurul orei 9.30, aparatul de zbor a început o serie de curse dinspre Poiana Stănilelor Mari (la o altitudine de 1300 de metri) spre cabana Meteo de la baza vârfului Toaca (1905 metri). 

Timp de 8 ore, fără întrerupere, elicopterul pilotat de Romeo Dunca a transportat zeci de saci încărcaţi cu lemn, piatră şi elemente metalice, care fuseseră aduse până în Poiana Stănile cu mijloace de transport auto. 

Cursele între cele două puncte de destinaţie au fost observate de turiştii aflaţi în acea zi pe traseele din Ceahlău, sau la cabana Dochia. 

Elicopterul milionarului Dunca transportă materiale de construcţie pe Ceahlău - 15 octombrie 2017

Ulterior, cu materialele transportate cu ajutorul elicopterului, constructorul a început să monteze un prim tronson din scara ce va permite turiştilor să urce până în vârful Toaca. 

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite