Fabrică ilegală de ţigări descoperită în România. Ce au găsit poliţiştii la percheziţiile efectuate în trei judeţe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetările anchetatorilor într-un caz ce vizează producerea şi comercializarea de produse din tutun s-a soldat cu punerea sub acuzare a două persoane, care vindeau ţigări sub preţul pieţei.

Aproape o sută de mii de țigări au fost descoperite FOTO Arhiva Adevărul
Aproape o sută de mii de țigări au fost descoperite FOTO Arhiva Adevărul

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti au decis, pe data de 16 aprilie 2024, ca doi tineri, unul din municipiul Roman, judeţul Neamţ şi celălalt din Comăneşti, judeţul Bacău, să fie plasaţi în arest la domiciliu şi nu în arest preventiv, aşa cum ceruseră procurorii. Eu sunt acuzaţi de operaţiuni ilegale cu tutun.

Decizia primei instanţe nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Ancheta în această speţă a început pe 15 aprilie, când cadrele Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 6 au pus în executare patru mandate de percheziţie imobiliră.

Ele au vizat domiciliile unor indivizi din judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava, într-un dosar privind săvârşirea de infracţiuni economice. Din probele administrate în cauză, a rezultat că două persoane ar fi achiziţionat cantităţi semnificative de tutun vrac prelucrat, precum şi alte bunuri necesare producţiei de ţigarete.

Cercetările au mai stabilit că suspecţii, pentru a spori şansele de reuşită a afacerii, au angajat un grafician, acesta având rolul de a copia cât mai fidel grafica pachetelor. După ce şi acest aspect a fost rezolvat, acuzaţii au început căutarea de clienţi în zona unor magazine din Bacău şi Neamţ, un pachet fiind vândut cu 15 lei, mult sub preţul pieţei.

În timpul percheziţiilor au fost găsite peste 98.000 de ţigarete, două utilaje pentru injectat tutun şi unul de înfoliat, o imprimantă color, o matriţă, peste 10.000 de tuburi goale, 24 kilograme de tutun vrac, peste 4.000  de cartoane purtând însemnele unor mărci protejate, peste 1.800 de timbre fiscale necesare pentru pachetele de ţigări şi 10 recipiente lichid potenţare aromă.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi deţinere de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării (...), fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, ori cu marcaje false“, a transmis Poliţia Municipiului Bucureşti

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite