Drama unei fetiţe de 8 ani, părăsită de mamă. A fost agresată sexual de rude

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetiţa este consliată psihologic FOTO Arhiva Adevărul
Fetiţa este consliată psihologic FOTO Arhiva Adevărul

Două persoane sunt cercetate de procuroriişi poliţiştii din Neamţ, ele fiind suspectate că au abuzat sexual de o fetiţă în vâestă de doar opt ani şi jumătate

Anchetatorii din Neamţ, procurori şi poliţişti, au în lucru un caz deosebit de grav. Două persoane sunt cercetate pentru că au abuzat sexual o fetiţă de opt ani şi jumătate, care domiciliază într-o comună din zona municipiului Roman. 

Făptaşii, un văr al victimei şi un unchi, au fost reţinuţi. 

Cazul a ieşit la iveală aproape de miezul nopţii trecute (luni spre marţi, 25/26 iulie 2022), când la spitalul din Roman a fost transportată minora, de către un echipaj al Ambulanţei. Ea era însoţită de o mătuşă, bănuindu-se că aceasta din urmă a aflat despre umilinţele la care a fost supusă, solicitând apoi intervenţia cadrelor sanitare. 

„Fetiţa a fost adusă la spital în jurul orei 23.55, fiind se pare

victima unui abuz sexual. Pacienta era însoţită de o vecină. A fost examinată de medicul ginecolog, s-au recoltat probe, acestea fiind trimise la laborator. S-a recomandat şi un consult al medicilor legişti“, a declarat Andreea Trifan, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Roman. 

Primarul comunei în care stă fetiţa a precizat că ea provine dintr-o familie dezorganizată, cu două fiice. Cu ani în urmă, minorele au fost părăsite de mamă, iar acum erau în grija tatălui. Acesta îşi câştigă existenţa prestând diverse munci prin localitate, în special în agricultură sau construcţii şi îşi îngrijea de copiii. 

Poliţia Neamţ a transmis că a fost deschis un dosar de cercetare penală, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman. Prea multe informaţii despre această speţă nu au fost

oferite, dat fiind faptul că cercetările sunt la început. Infracţiunea de care sunt acuzaţi suspecţii este „act sexual cu un minor“. 

Şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Orotecţia Copilului Neamţ face verificări. Un specialist a participat la audierea fetiţei, hotărându-se ca ea şi sora să fie încredinţate unei mătuşi,

deoarece suspecţii au fost reţinuţi. Urmează să se stabilească dacă va fi nevoie de o măsură de protecţie specială, adică internarea într-un centru pentru minori. 

Anul trecut, după cum se arată într-un raport al DGASPC, în judeţul Neamţ s-au înregistrat 71 cazuri de abuz fizic asupra copiilor şi 48 cazuri de abuz sexual. Dacă cei doi suspecţi din acest caz vor fi trimişi în judecată şi probele vor conduce spre ocondamnare, ei riscă o pedeapsă între 2 şi 9 ani închisoare, în condiţiile în care victima are vârsta mai mică de 14 ani. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Soţia lui Mircea Radu, lovită de un taxi pe o trecere de pietoni din Piatra Neamţ

O sexy-deputată, despre scandalul iscat de Buhnici: „O tâmpenie de la un om care se pretinde educat“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite