Doi fraţi au ars de vii într-un incendiu de la o lumânare. Focul a provocat o explozie, în urma căreia planşeul s-a prăbuşit peste ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a mistuit în totalitate locuinţa FOTO ISU Neamţ
Incendiul a mistuit în totalitate locuinţa FOTO ISU Neamţ

Doi fraţi au sfârşit dramatic în casa cuprinsă de flăcări devastatoare. Incendiul a fost cauzat de o lumânare nesupravegheată, care a provocat şi o explozie

O tragedie s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, doi fraţi găsindu-şi sfârşitul în locuinţa care a fost cuprinsă de flăcări. Cei doi fraţi nu au avut nicio şansă să se salveze, după ce mai întâi s-au ntoxicat cu fum, iar apoi planşeul casei s-a prăbuşit peste ei, în urma unei explozii. 

Apelul pentru ajutor a fost primit la Dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă - Amulanţa Neamţ în jurul orei 23.07, fiind dată alarma că arde o casă în comuna Doljeşti. La locul indicat au fost direcţionate câteva echipaje de pompieri, dar mare lucru nu se mai putea face. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta la întregul imobil şi exista riscul propagării la o locuinţă învecinată aflată la o distanţă de aproximativ cinci metri. Se ştia că în interior erau două persoane, şansele ca acestea să fie în viaţă fiind minime. Din cauza flăcărilor, două butelii au explodat, provocând prăbuşirea tavanului. 

„Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Pompierii au scos de sub dărâmături trupurile carbonizate ale unui bărbat de 63 de ani şi unei femei de 61 de ani. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost o lumânare. Intervenţia a durat aproximativ patru ore“, a comunicat ISU Neamţ. 

O altă misiune a pompierilor nemţeni a avut loc pe data de 16 aprilie, în comuna Borleşti, când fumatul în locuri nepermise s-a soldat cu mari pagube. A fost salvată o locuinţă, dar au ars două adăposturi pentru animale şi o magazie pe o suprafaţă de circa 110 metri pătraţi, aparate şi unelte pentru grădinărit, furaje, scândură, cinci capre, doi porci şi un câine. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Şicanare sângeroasă în trafic, şofer eviscerat cu cuţitul. Agresorul a fost trimis în judecată

Muntele Pietricica, incendiat de „mâini inconştiente“. Autorii, posibil elevi

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite