Dezertare din tabăra PSD, la Neamţ. Motivul: un controversat ex-ministru a fost pus cap de listă pentru Senat

0
0
Emilia Arcan şi ionel Arsene, în vremurile când era concordie în PSD Neamţ. FOTO: Vestea.net
Emilia Arcan şi ionel Arsene, în vremurile când era concordie în PSD Neamţ. FOTO: Vestea.net

Jocurile politice pentru stabilirea candidaţilor pa locuri eligibile la alegerile parlamentare au determinat demisia din PSD a unui senator considerat „cu priză la electorat”.

Organizaţia judeţeană Neamţ a PSD, condusă de controvesatul Ionel Arsene, tocmai ce a pierdut un parlamentar şi un membru important în urma unei dispute interne aprinse legată de stabilirea listei pentru alegerile generale din toamnă.

„Senatorul PSD de Neamţ, Emilia Arcan, a decis să demisioneze din PSD, după aproape două decenii de apartenenţă la această formaţiune politică“. 

Aşa suna anunţul făcut pe 10 iulie, la ceas de seară, de parlamentarul menţionat, unul cu influenţă în formaţiunea politică: a fost preşedintele Organizaţiei Femeilor Social-Democrate Neamţ şi vicepreşedinte la nivel naţional, cât şi preşedinte şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ).

Vestea a bulversat lumea politică nemţeană, căci Emilia Arcan este considerată o persoană „cu priză la electorat”, iar intrarea ei în cursa electorală de partea unei alte formaţiuni politice pare să strice o mulţime de calcule şi de strategii locale. 

De altfel, senatoarea era cam singura din PSD care avea curajul să critice public derapajele colegilor de partid. Un exemplu este postarea făcută pe Facebook după ce Ionel Arsene a jignit-o pe Ana Birchall. 

Demisia Emiliei Arcan survine unei şedinţe a PSD Neamţ, care a avut loc pe 10 iulie şi în care spiritele s-au încins. Asta după ce senatoarea a luat atitudine, considerând că nu-i normal ca un om din Giurgiu, fie el chiar fost ministru, să ajungă în Neamţ peste noapte şi să fie pus cap de listă la alegerile parlamentare şi candidat la funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ. 

Este vorba despre controversatul Răzvan Cuc, care a deţinut portofoliul la Ministerul Transporturilor, amic cu Ionel Arsene, cei doi putând fi văzuţi împreună la desele vizite pe care giurgiuveanul le-a făcut prin Neamţ, la diverse investiţii la drumuri.

Cum se iau deciziile în PSD Neamţ

Luarea de poziţie a Emiliei Arcan n-a fost pe placul unor colegi, lucru pe care aceasta l-a şi dezvăluit: „Nu mi-am imaginat că ar putea deranja atât de mult faptul că mi-am exprimat nemulţumirea vis-a-vis de

decizia de a fi susţinut un om din Giurgiu, «fugărit» de organizaţia PSD din judeţul lui, pentru a candida la Primăria Piatra Neamţ, cât şi pe loc eligibil la parlamentare. Acesta este motivul principal pentru

care am ales să demisionez. M-am văzut în situaţia de a alege între disciplina de partid şi propriile mele convingeri“. 

Parlamentarul a mai detaliat şi despre cum se iau deciziile în PSD Neamţ, de către un grup restrâns de persoane, care „roiesc“ în jurul şefului: 

„M-a durut atunci când trebuia luată o decizie, aceasta se lua de către câţiva oameni apropiaţi şi cu influenţă la preşedinte, cu o totală ignorare a celor care ar fi trebuit consultaţi, aşa cum cred eu că este normal să se întâmple într-un partid, care este condus de o echipă, după nişte reguli bine

definite! Recunosc, s-a întâmplat asta de mai multe ori de când sunt în PSD dar, de fiecare dată, am fost un soldat disciplinat, corect, vertical pentru că mi s-a explicat de ce este necesar să se decidă altfel decât credeam eu că era firesc să se decidă“, a scris Emilia Arcan.

Emilia Arcan, alături de Liviu Harbuz, coordonatorul PRO România Neamţ. FOTO: Vestea.net

Într-un comunicat, demisionara are tonuri acide când se referă la modul în care unii colegi „văd“ partidul.  „Nu pot asista la promovarea în funcţii a unor personaje care văd organizaţia fie doar ca un colac de salvare, fie o trambulină spre propăşire materială. Şi nu vorbesc aici doar despre dl. Cuc, pentru că oamenii din PSD Neamţ ştiu cine sunt acele persoane care văd în organizaţie o «vacă bună de muls» şi care caută prin orice mijloace să revină la demnităţi publice pentru care nu au nici o chemare“, afirmă aceasta. 

Fostul senator PSD este convins că nu a greşit când a susţinut că nu este normal ca organizaţia să nu promoveze un om din Piatra Neamţ spre o candidatură la primărie şi că nu vede ce şanse ar putea avea un om care nu cunoaşte nici măcar cartierele oraşului. 

Dincolo de toate aceste aspecte, este cert că Emilia Arcan nu va renunţa la politică, luni, 13 iulie, într-o conferinţă de presă, detaliind planurile de viitor. Alături de Liviu Harbuz, coordonator al PRO România Neamţ, a anunţat că va fi candidata acestei formaţiuni la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.  

Adică va fi adversara lui Ionel Arsene, tocmai cel care a propulsat-o acum 4 ani în Parlament, plasând-o pe un loc eligibil. 

Medicul Harbuz, şi el fost parlamentar PSD, a declarat că va fi persoana desemnată de partidul lui Ponta la apropiatele alegeri pentru funcţia de primar al municipiului Piatra Neamţ.

Pe aceeaşi temă:

Decizie definitivă: Ponta e plagiator

Culise. A reînceput măcelul în PSD. Ce baroni vor să-l dea jos pe Ciolacu

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite