De la cine şi-au luat adio nemţenii în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În anul care se încheie, au pierit răpuşi de boli sau în accidente doi edili, un preot şi un medic. Nemțenii care i-au cunoscut au rămas cu regretul că au pierdut oameni de valoare, apreciați de comunitate.

La începutul anului 2010, locuitorii oraşului Roznov l-au pierdut pe viceprimarul Aurel Muraru, «Rică» aşa cum îi spuneau, răpus de o boală necruţătoare. La nici 40 de ani, edilul s-a prăpădit la Bucureşti după ce doctorii îi puseseră diagnosticul de metastază medulară.

A fost internat în mai multe spitale. Ultima dată a fost la Spitalul Militar din Bucureşti, unde medicii l-au operat, iar noi am crezut că se va face bine", spunea Ionel Ciubotaru, primarul oraşului. Postul de viceprimar la Roznov a fost ocupat ulterior de Vasile Cimpoieşu, ales în urma votului consilierilor locali.

Viceprimarul oraşului Roznov a fost răpus de cancer

În ultima lună a acestui an, Consiliul Judeţean a fost în doliu după ce Valerian Percă(62 de ani), unul din cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei, a decedat în urma unui infarct miocardic. Oficialul se pregătea să plece la serviciu când a simţit o durere năpraznică în piept.

Neamț: A murit vicepreședintele Consiliului Județean, Valerian Percă

„A suferit un infarct miocardic, complicat cu un edem pulmonar acut. Am încercat să-l salvăm, dar eforturile noastre au fost în zadar", a spus medicul Mircea Coadă, directorul Spitalului Municipal Roman. Locul rămas liber în legislativul judeţean a fost ocupat de Aldo Pellegrini, care a depus jurământul de consilier, însă locul de vicepreşedinte va fi ocupat în urma scurtinului intern din luna ianuarie.

Medic şi preot, căzuţi la datorie

Pe 19 ianuarie, chirurgul Liviu Dobre (59 de ani), fostul şef al Secţiei Chirugie Infantilă, a suferit un atac vascular cerebral. Vestea a zguduit lumea medicală nemţeană, deoarece doctorul era foarte iubit şi respectat de confraţii de breaslă. Cu două luni înainte, Liviu Dobre suferise un atac vascular cerebral ischemic, care i-a pus viaţa în pericol.

Chirurgii au o viaţă grea, plină de stres şi de griji. Gărzile sunt grele, pentru că asigurăm urgenţe din tot judeţul şi pentru că nu dormi o perioadă mare de timp", explica medicul Cristina Zavate, o colegă din spital.

Piatra Neamţ: Preot căzut în cap de pe schela ceasului bisericii

Pe 24 octombrie, un sobor format din 30 de preoţi şi enoriaşi ai parohiei bisericii Sf. Parascheva din Piatra Neamţ l-au condus pe ultimul drum pe preotul Dragoş Munteanu (66 de ani). Cu trei săptămâni în urmă, preotul se accidentase grav după ce a căzut de pe schela instalată pentru montarea ceasului pe faţada lăcaşului de cult.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite