Bogdan Mararu susţine că nici el şi nici membrii familiei sale nu desfăşoară activităţi „mafiote”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Mararu susţine că nu familia sa nu desfăşoară activitti mafiote
Bogdan Mararu susţine că nu familia sa nu desfăşoară activitti mafiote

Bogdan Mararu, care a fost vizat de o tentativă de asasinare prin montarea unei bombe sub maşina sa, în Piatra Neamţ, susţine că nici el şi nici membrii familiei sale nu desfăşoară activităţi „mafiote” şi nu conduc „un clan de interlopi”, astfel de asocieri afectând copiii din familie.

Membrii familiei Mararu mulţumesc, într-un comunicat dat publicităţii, sâmbătă, reprezentanţilor I.G.P.R., ai DIICOT, DGIPI şi ai SRI „pentru profesionalismul de care au dat dovadă şi ajutorul acordat”, în cazul tentativei de asasinare a lui Bogdan Mararu prin montarea unei bombe sub maşina acestuia.

În comunicatul respectiv se arată că membrii familiei Mararu „respectă libertatea de exprimare a presei, dar roagă reprezentanţii mass-media să informeze opinia publică conform normelor deontologice ale profesiei de jurnalist, în mod corect şi obiectiv”, precizându-se că în cadrul ştirilor şi reportajelor difuzate vineri „reprezentanţii mass-media au folosit adesea un limbaj jignitor la adresa lor, au insinuat fapte nereale şi au oferit informaţii fără a verifica sursa şi veridicitatea acestora”, fiind date două exemple în acest sens.

„Un prim exemplu constă în faptul că în cadrul unei emisiuni TV s-a lăsat să se înţeleagă că, după asasinarea lui Mararu Gheorghita, membrii familiei Mararu ar fi fost implicati în tentativa de omor asupra dlui. Mironescu loan Dumitru, deşi nu este adevarat.  Persoanele vinovate de săvărşirea acestei infracţiuni au fost trimise în judecată (..) şi niciunul dintre membrii familiei Mararu nu se află printre acestea.

Un al doilea exemplu constă în faptul că în cadrul mai multor emisiuni TV şi radio, familia Mararu a fost catalogata drept <<clan mafiot>>, <<clan de interlopi>>, etc. iar evenimentul a fost prezentat ca fiind o <<rafuiala de mafioti>>. Asemenea afirmatii sunt jignitoare şi nemeritate”, se arată în comunicat.

„Părinţii fraţilor Mararu sunt oameni simpli, în vârstă, cu frica lui Dumnezeu, care nu au creat niciodată probleme în comunitatea din care fac parte. Soţiile fraţilor Mararu, inclusiv soţia defunctului Mararu Gheorghe, la fel ca orice mamă, doresc linişte pentru a-şi creşte copii. Restul membrilor familiei Mararu, respectiv fraţii Bogdan şi Răzvan, nu desfăşoară activităţi <<mafiote>> şi nu au constituit şi nu conduc <<un clan de interlopi>>. Aceştia nu sunt implicaţi sau cercetaţi în niciun dosar pentru săvârşirea de infracţiuni”, se precizează în comunicatul citat.

Membrii familiei Mararu mai spun, în comunicat, că asocierea lor cu imaginea unui clan mafiot afectează „în special dezvoltarea minorilor”, care merg la şcoală, aceştia fiind marginalizaţi sau„supuşi unui factor de stres ridicat datorită comentariilor făcute la adresa lor”.

Vineri dimineaţă, oraşul Piatra Neamţ a fost închis de autorităţi, după ce sub maşina lui Bogdan Mararu a fost plasat material explozibil. Poliţiştii i-au prins în flagrant pe cei trei suspecţi în timp ce montau bomba sub maşină.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite