Baza hipică din Piatra Neamţ, scenă pentru concerte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spectatorii stau în tribunele bazei, la câţiva metri distanţă de scena  din mijlocul terenului pe care, de obicei, au loc concursurile hipice.

Piaţa Turnului este blocată în această perioadă de lucrările pentru reabilitarea Curţii Domneşti şi pentru amenajarea pasajului subteran din centrul oraşului. Astfel, organizatorii celei de-a 40-a ediţii a „Vacanţelor Muzicale“ au fost nevoiţi să găsească un alt spaţiu pentru festival. Iniţial, s-a vorbit despre Piaţa Petrodava, însă pietrenii care locuiesc în zonă nu au vrut să fie deranjaţi de zgomot.

O a doua variantă a fost Ştrandul Tineretului, dar conducerea Centrului pentru Cultură a considerat că nu e un loc potrivit pentru cântăreţii îmbrăcaţi în frac. Ultima soluţie a fost Baza hipică „Virgil Bărbuceanu“. „Centrul pentru Cultură şi Arte «Carmen Saeculare» pune la dispoziţia melomanilor, gratuit, un autocar care să faciliteze transportul până la noul spaţiu. Autocarul va pleca în fiecare seară, până pe 24 iulie, la ora 19.30, din faţa Teatrului Tineretului“, a precizat Dana Macsim, directorul Centrului.

Păreri împărţite

Elevul Silviu Munteanu este chiar încântat de zona aleasă şi recunoaşte că ideea unui astfel de spaţiu l-a atras şi la concertul de jazz de luni seara, susţinut de Mike Godoroja & The Blue Spirit, Marius Mihalache la ţambal şi Ansamblul de muzică veche „Trei Parale“. ,,Baza hipică este un loc accesibil publicului, având o capacitate mare de locuri. Este potrivită pentru astfel de evenimente, fiind relaxant să asculţi muzică de genul acesta în aer liber“, susţine Silviu.

Melomanii cu vechime consideră că baza hipică nu este chiar cea mai bună alegere. ,,Spaţiul nu este potrivit pentru astfel de manifestări, dar atmosfera le întrece pe toate. Am venit pe jos până la baza hipică. Este frumos afară şi am profitat“, a spus pensionara Luminiţa Chiuariu. În această seară pe scena „Vacanţelor“ vor urca, începând cu ora 20.30, membrii corpului de balet al Colegiului Naţional de Artă „Octav Băncilă“ din Iaşi. Închiderea ediţiei din acest an a festivalului va avea loc pe 24 iulie, când pe scena din baza hipică va urca soprana Felicia Filip alături de formaţia K1.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite