Bacău: Doru Sechelariu se pregăteşte pentru Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de doi ani şi jumătate în Formula BMW, Doru Sechelariu a făcut pasul în Formula GP3 şi visează să conducă şi un bolid în Formula 1. Pilotul de automobilism Doru Sechelariu îşi urmează de un deceniu visul, acela de a pilota un bolid în Formula 1. A început, ca majoritatea piloţilor, cu kartingul. „La şase ani am primit primul kart, iar doi ani mai târziu am câştigat prima cursă judeţeană“, spune sportivul

Mărturiseşte că la primul concurs naţional de karting la care a participat s-a speriat. „Spre deosebire de ceilalţi concurenţi, abia mă mişcam pe pistă“, spune tânărul.


Concursul s-a desfăşurat la Târgu Secuiesc, oraş în care a cunoscut, patru ani mai târziu, prima victorie. „Tot în 2004 am terminat primul meu campionat pe locul patru“, precizează Doru Sechelariu.


Dublu învingător la Singapore


Uşor, uşor, pilotul a căpătat experienţă, iar în 2005 a ajuns triplu campion în karting. „A fost un an bun pentru mine. Am obţinut titlul de campion al României, al Ucrainei şi am câştigat, de asemenea, Campionatul Europei de Sud-Est. În plus, am primit din partea FRAK titlul de «Cel mai bun pilot al anului», la secţiunea Karting“, completează pilotul.


În 2007, băcăuanul a câştigat cursa de Formula Renault 1600 la Zolder, în campionatul Belgiei, iar un an mai târziu pilotul a atins cea mai mare performanţă. „Am câştigat ambele curse de Formula BMW Pacific din Singapore. Aveam 15 ani şi am trăit nişte sentimente unice în acele momente. Cea mai preţioasă cupă a mea este cea câştigată anul trecut la Monza, Formula BMW Europa, când am ieşit pe locul trei“, povesteşte pilotul.


Sfaturi de la Schumacher


Doru Sechelariu a concurat în Formula BMW mai bine de doi ani şi jumătate. Succesele sale au ajuns şi la urechile celor mai buni piloţi de Formula 1, care nu au ezitat să-l sfătuiască. „Schumacher mi-a spus să fiu calm şi să nu forţez niciodată din primul tur pentru că timpul poate fi de partea mea. Am mai vorbit cu Vettel, Kubica sau Liuzzi“, adaugă băcăuanul.


Se pregăteşte pentru Campionatul GP 3, competiţie care se va desfăşura, în cea mai mare parte, pe aceleaşi circuite pe care se întrec maşinile din Formula 1. „Campionatul GP3 Eurolines va începe în luna mai, la Barcelona, şi se va încheia în septembrie, la Monza. În martie voi începe testele“, completează sportivul.


Doru Sechelariu speră să ajungă să conducă un bolid de Formula 1. „Pentru a ajunge acolo, trebuie să fiu unul dintre cei mai buni 22 de piloţi ai lumii şi trebuie să am şi noroc. În acest moment sunt singurul român care concurează în automobilismul mondial“, spune Doru Sechelariu.

________________

profil
născut. 19 noiembrie 1992, Bacău.
studii.
Elev în clasa a XI-a la Liceul „Vasile Alecsandri“.
familie. Are trei surori.

întrebări şi răspunsuri
La ce te aştepţi de la viitorul campionat?
Eu sper să obţin un loc în primele cinci. Nu pot estima însă nimic până în luna martie, când voi începe testele. Atunci îmi voi cunoaşte adversarii, dar voi descoperi şi circuitele. Voi încerca pe toată perioada campionatului să-mi păstrez calmul şi să fiu cât mai constant.
 
Care sunt cele mai dificile competiţii?
Cele mai dificile sunt cursele pe ploaie. Nu eşti sigur pe tine atunci când acul îţi indică 220 de kilometri la oră şi poţi să prinzi apă sub roţi. E ca şi cum ai merge pe apă şi e foarte uşor să deviezi de pe pistă.

ce-i place
„Îmi plac maşinile şi mi-aş dori să am un Lamborghini. De asemenea, îmi place sportul şi fac tot ce pot ca să fiu pregătit înainte de competiţii“, spune pilotul.

ce nu-i place
„Nu-mi plac cei care nu se ţin de cuvânt şi, mai ales, persoanele care se dau bine pe lângă tine pentru a obţine anumite beneficii“, completează tânărul.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite