Atacat de o ursoaică însoţită de doi pui. Gestul extrem care a salvat viaţa unui bărbat

0
0
Nedoritul incident a avut loc într-o pădure din Neamţ FOTO Adevărul.ro
Nedoritul incident a avut loc într-o pădure din Neamţ FOTO Adevărul.ro

Un bărbat, care culegea ghebe, a recurs la un gest extrem pentru a-şi salva viaţa, după ce a fost atacat de o ursoaică însoţită de doi pui.

Culesul ghebelor, ciuperci care-s din abundenţă prin pădurile Neamţului, putea să-i fie fatal unui localnic din comuna Gârcina. În această dimineaţă, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a plecat, împreună cu un cunoscut, pentru a aduna ghebe, intenţia lor fiind ca apoi să meargă să le vândă în Piatra Neamţ, pentru că au mare căutare, fiind sezonul zacuştii. 

La un moment dat, cei doi s-au despărţit, dar nemţeanul a dat nas în nas cu o femelă de urs, care avea doi pui. Sălbăticiunea a reacţionat imediat, atacând, dar săteanul a avut zile. S-a întors cu spatele, animalul l-a lovit în spate, în rucsac, fiind aruncat câţiva metri. De frică, pentru că era conştient că va fi iar încolţit de urs, s-a aruncat într-o prăpastie. 

Acest lucru i-a salvat, cel mai probabil, viaţa, căderea în

râpă fiindu-i atenuată de arbuştii crescuţi în zonă. A reuşit apoi să ajungă la un drum forestier, unde a fost găsit de tovarăşul cu care mersese în pădure. De necrezut este faptul că a suferit leziuni minore, a fost transportat la o unitate sanitară, dar nu a fost necesar să fie internat. 

„Am auzit de ce a păţit consăteanul, dar încă nu m-am întâlnit cu el. A avut zile. Mi-au spus oamenii că afost atacat. Cu siguranţă era o ursoaică. A reacţionat aşa simţindu-şi puii în pericol. E bine ca cei care vin prin păduri la cules ciuperci să nu fie singuri, ci mai mulţi, să facă zgomot, adică să-şi facă

simţită prezenţa. Ursul nu atacă omul, se îndepărtează. Doar femelele cu pui au comportament agresiv“, a declarat Constantin Toma, fost viceprimar al comunei Gârcina. 

Conform unui comunicat al Jandarmeriei Neamţ, anul acesta au avut loc 24 de intervenţii la urşi, din care 14 în septembrie: „De la începutul anului şi până în prezent, jandarmii au intervenit la 24 de sesizări făcute prin apel la 112, care semnalau prezenţa urşilor, atât pe timp de zi, cât şi pe timp

de noapte, în apropierea gospodăriilor, în localităţile montane, în special Bicaz Chei, Ceahlău, Izvorul Muntelui, Grinţieş, Taşca şi Tarcău. Din cele 24 de intervenţii, 17 au avut loc în Bicaz Chei, 14 fiind de la începutul lunii septembrie“. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

 

Cum a ajuns un liceu dator la UE, după escrocheriile directorului. Nota de plată e de vreo 100.000 de euro

 

Cum şi-a ratat cariera un comisar de la Rutieră, pentru un ceas. Era în cârdăşie cu un patron

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri