Halucinant! Şi-a aruncat fiul în aer, pentru a se răzbuna pe soţia pe care o violase. Care e sentinţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Bocancea va sta peste 12 ani în detenţie. FOTO BZI.ro
Ştefan Bocancea va sta peste 12 ani în detenţie. FOTO BZI.ro

A fost decisă sentinţa în cazul halucinant al unui individ care a provocat o explozie în locuinţa unde se afla cu fiul, dorind astfel să se răzbune pe soţia pe care o violase în timpul divorţului

Magistraţii de la Tribunalul Neamţ au finalizat, zilele trecute,

procesul în cazul unui individ care a vrut să-şi ucidă fiul minor într-o explozie provocată chiar de el. Dorea să moară alături de copilul de doar 7 ani, intenţia fiind să se răzbune pe fosta soţie care divorţase de el, dar pe care o violase în timpul acţiunii judecătoreşti. 

Ştefan Bocancea, de 41 de ani, din Piatra Neamţ, a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi distrugere. Pentru cele două fapte s-au aplicat pedepse de 8, respectiv 3,6 ani de închisoare. S-a revocat suspendarea pentru o altă condamnare mai veche, de 3 ani, cea de la viol, toate acestea au fost contopite, urmând ca inculpatul să execute 12 ani şi 2 luni de închisoare. 

Judecătorii i-au interzis unele drepturi, inclusiv părinteşti, pe o perioadă de 4 ani după ce execută pedeapsa principală. În plus, inculpatului i s-a mai interzis pentru aceeaşi perioadă, dreptul de a comunica cu victima sau cu membrii de familie ai acesteia, cu persoanele cu care a comis infracţiunea sau cu altele, stabilite de instanţă. 

Nu are voie de a se apropia de acestea, precum şi dreptul de a se apropia de locuinţa, locul de muncă, şcoala sau alte locuri unde victima desfăşoară activităţi sociale. Minorului rănit în explozie, prin mama sa, i-au fost acordate daunele cerute la urmărirea penală, respectiv 100.000 de euro, despăgubiri morale şi 4.416 lei, daune materiale. Alţi câţiva vecini au cerut şi au primit sume cuprinse între 350 şi 15.000 de lei, bani pentru repararea caselor după pagubele provocate de explozie. 

Fiul a suferit arsuri pe faţă, scalp, urechi şi mâini 

Fapta a avut loc pe 27 ianuarie 2021, într-un bloc din Piatra Neamţ, când individul a provocat intenţionat o explozie în camera unde se afla alături de fiu, intenţia fiind de a se răzbuna pe soţia care divorţase de el. Ştefan Bocancea a premeditat fapta, neîmpăcându-se cu ideea că a pierdut custodia copilului rezultat dintr-o scurtă căsnicie. 

Considera că a fost nedreptăţit la divorţ, deşi în timpul acţiunii civile în instanţă a comis o faptă penală. Şi-a violat soţia, intrând fără drept în casa în care aceasta stătea, lucru pentru care a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare. Înainte de data exploziei, Bocancea nu i-a reîncredinţat fostei soţii copilul, deşi magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ, prin decizia de divorţ, stabiliseră termene clare când minorul trebuia să stea cu mama şi când ar fi trebuit să fie la tată.

Pe 27 ianuarie 2021, când fosta soţie l-a anunţat că va veni după copil, deoarece nu îi fusese dat după perioada cât a fost lăsat să stea cu tatăl, acesta a ameninţat că va provoca o explozie. I-a

trimis fostei neveste un mesaj, iar aceasta, speriată, a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112. Forţele de intervenţie s-au mobilizat imediat. 

La apariţia oamenilor legii în apropierea blocului, Bocancea a deschis mai multe butelii, a dat foc la nişte haine, iar în urma acumulării de gaze s-a produs o explozie şi un incendiu. Minorul a fost transportat la Spitalului Sfânta Maria din Iaşi cu arsuri de gradul I şi II pe faţă, scalp, urechi şi mâini.

Leziunile au necesitat pentru vindecare 22- 25 de zile de îngrijiri medicale. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Un urs s-a chinuit şi a urlat zece ore, prins într-o şufă. Motivul halucinant pentru care nu s-a intervenit VIDEO

Gemenii campioni crescuţi de legendarul Ivan Patzaichin. În fiecare an îi suna de ziua lor. „Nu a vrut să ştim că e bolnav“

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite