Arbori rupți și rețele electrice avariate după furtuna din Neamț

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vijelia de marți seară a pus la pământ mai mulți arbori
Vijelia de marți seară a pus la pământ mai mulți arbori

Acoperișul stației CFR din orașul Roznov au fost spart de crengile unui copac. Tot din cauza vântului puternic, nemțenii din 13 localități au rămas fără energie electrică marți seară.  

Vijelia a lovit o serie de localități din județ, iar efectele au fost resimțite în special în Piatra Neamț unde intensificările de vânt au doborât trei copaci pe străzile Burebista, Aleea Caişilor şi Mihai Eminescu.

Furtuna a avut efecte vizibile și în orașul Roznov, unde acoperişul şcolii  a fost afectat pe circa 80 metri patrați. De asemenea, au fost avariate acoperișurile stației CFR și ale unei locuințe, iar 9 stâlpi Romtelecom și 6 stâlpi E.On au fost rupți.

„E-on Electrica a acţionat pentru remedierea defecţiunilor la 4 linii de medie tensiune afectate cu 25 posturi de transformare  şi pentru  realimentarea cu energie electrică a consumatorilor din satul Slobozia (Roznov), Bradu (Grințieș), Moreni, Munteni, David, Văleni (Văleni ), Poiana (Dulcești), comunele Tazlău și  Borleşti", se arată în comunicatul Prefecturii.

Miercuri dimineață, rămăseseră nealimentate parţial cu energie electrică trei localităţi oraşul Tîrgu Neamţ, comunele Grinţieş și Secuieni (două linii de medie tensiune cu trei posturi de transformare).

Primarii din județ au primit marți o avertizare de fenomene meteorologice periculoase imediate „cod galben", valabilă pentru intervalul orar 15.30- 17.00. Fenomenele vizate erau descărcări electrice, intensificări de vânt, căderi de grindină și averse ce pot depăşi 25l/mp).

Intră pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite