Angajatorii din judeţul Neamţ vor primi subvenţii pentru ucenici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din 2012 angajatorii din Neamţ vor primi subvenţii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru ucenici.

Orice persoană între 16 şi 25 de ani, care nu este calificată în meseria pentru ca aplică, poate fi considerată ucenic. Angajatorii vor încheia contract cu aceasta pe o perioadă de minim un an şi maxim trei ani. Perioada de probă, în care se vor testa aptitudinile candidatului nu trebuie să fie mai mare de o lună.

Pe durata contractului angajatorul va primi, pentru fiecare ucenic, 300 de lei. Banii se acordă în funcţie de orele lucrate şi nu vor fi primiţi în perioada de probă sau dacă contractul de ucenicie va fi prelungit.

55 de locuri de muncă disponibile la AJOFM Neamţ. Vezi ce meserii sunt căutate de angajatori.

Angajatorii care vor să primească aceste sume trebuie să încheie o convenţie cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ în maxim 30 de zile de la expirarea perioadei de probă. Aceştia trebuie să prezinte la agenţie contractul de ucenicie, copia actului de identitate al ucenicului şi documentul de la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Neamţ, conform căruia îndeplineşte condiţiile necesare pentru a organiza ucenicia.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite