Accident cumplit de muncă în Neamţ. Unui bărbat i-au fost retezate picioarele de angrenajul unei combine

0
0
Victima era conştientă la sosirea echipajelor sanitare FOTO ISU Neamţ
Victima era conştientă la sosirea echipajelor sanitare FOTO ISU Neamţ

Un bărbat a suferit leziuni cumplite într-un accident, picioarele fiindu-i prinse şi secţionate de angrenajul unei combine cu care recolta porumb

Un teribil accident s-a petrecut pe 2 decembrie 2021: un

bărbat în vârstă de 54 de ani, din localitatea Girov, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ, după ce a suferit leziuni extrem de grave. Victimei i-au fost retezate picioarele de un angrenaj al unui utilaj agricol. 

Pe la orele prânzului, nemţeanul recolta porumb cu o combină, iar la un moment dat, în condiţii încă neelucidate, membrele inferioare i-au fost prinse de un dispozitiv. Se bănuieşte că acesta s-ar fi blocat, bărbatul a încercat să-l

pornească, dar a fost surprins de punerea bruscă a acestuia în mişcare, nemaiputând să-şi tragă picioarele. 

După solicitarea pentru ajutor, făcută la numărul unic 112, la locul indicat au plecat trei echipaje de pompieri cu o autospecială pentru descarcerare, una complexă pentru intervenţii şi o ambulanţă mobilă de terapie intensivă din cadrul Detaşamentului  Piatra Neamţ. Victima a fost găsită în viaţă, era conştienţă, dar picioarele îi fuseseră secţionate.

„Militarii au acţionat pentru extragerea bărbatului prins într-un heder (parte componentă a combinelor de cereale, constituită dintr-o platformă care are în faţă aparatul de tăiere, despărţitoarele de lan, un transportor, rabatorul şi mecanismele de acţionare ale acestora - n.red.), pentru porumb. Victima a fost extrasă în stare de constienţă, fiind predată echipajului SMURD TIM“, se arată într-un comunicat emis de ISU Neamţ. 

Un alt incident deosebit de grav a avut loc cu o zi în urmă, în localitatea Piatra Şoimului, victimă fiind un copil de 12 ani. El se juca în apropierea unei stive de lemne, iar la un moment dat un buştean s-a desprins, strivindu-l. Băieţelul a răspuns manevelor de resurcitare, a fost transportat cu un elicopter la un spital din Iaşi, dar starea lui era foarte gravă. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Preot accidentat grav de către o măicuţă aflată la volan. Maşina s-a răsturnat pe un teren agricol

Miracol pe calea ferată. Şoferul unei maşini izbite de tren a scăpat fără să aibă vreo zgârietură

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite