Academia de fotbal dintre munţi. Visul unui primar care vrea să-l atragă în proiect pe şeful clubului Real Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baza sportivă Şugău, de la poalele Hăşmaşului Mare FOTO: comunadamuc.ro
Baza sportivă Şugău, de la poalele Hăşmaşului Mare FOTO: comunadamuc.ro

O comună din zona de munte a judeţului Neamţ ar putea fi centru de pregătire pentru copiii din zona Văii Bicazului şi din judeţele învecinate, care vor să facă fotbal de performanţă.

Anton Covasan (54 de ani), primarul comunei Dămuc, situată în zona montană a judeţului, la limita cu judeţul Harghita, a înfiinţat în urmă cu trei ani o bază sportivă modernă între munţi, într-o zonă pitorească. Complexul sportiv de la Şugău ar putea deveni un centru de pregătire al copiilor care vor să practice fotbalul, dacă proiectul pe care edilul îl susţine prin intermediul unei fundaţii va da roade. 

„Ideea este să facem aici un centru de pregătire care să funcţioneze în cadrul unei academii de fotbal. Suntem încă în faza discuţiilor, dar primii paşi s-au făcut deja prin înfiinţarea unei fundaţii din care fac parte mai multe persoane fizice şi juridice. De primărie depinde doar punerea la dispoziţie a terenului, şi avem de unde, sunt vreo 6 hectare pe care să se construiască“, spune Covasan.

Conform planului, viitorul centru sportiv ar urma să aibă două terenuri mari cu gazon natural (unul este deja construit), alte două-trei terenuri de dimensiuni reduse, vestiare, o sală de forţă şi recuperare, un spaţiu de cazare al sportivilor. Şi în privinţa componentei organizatorice lucrurile sunt oarecum stabilite, de coordonarea academiei de fotbal urmând să se ocupe antrenorul Ioan Sdrobiş. 

Baza sportivă de la Şugău-Dămuc FOTO: comunadamuc.ro   

baza

Parteneriat cu… Real Madrid

În total, investiţia este estimată la minim un milio de euro. Pentru a-şi realiza visul, edilul încearcă să atragă de partea lui investitori cu potenţial financiar precum Ion Ţiriac, Nicolae Badea (ex-preşedinte la Dinamo), sau care îi pot facilita accesul la granzii din lumea fotbalului.

„În weekend-ul trecut ne-a vizitat domnul Petre Roman, care şi-a serbat şi ziua de naştere aici, la noi. Fostul premier a fost încântat de zonă şi ne poate ajuta ca acest proiect să fie realizat“, a mai precizat Anton Covasan. 

Miza acestei vizite pare a fi şi legătura de prietenie a lui Petre Roman cu Florentino Perez, preşedintele Real Madrid. Şeful celui mai galonat club din lume ar putea sprijini concret proiectul după vizita pe care reprezentanţii fundaţiei o vor face luna viitoare în capitala Spaniei. 

Petre Roman în vizită la Dămuc FOTO: Facebook

roman

VIP-uri din fotbal atrase între munţi

Primarul comunei Dămuc a căutat şi alte metode de a-şi promova zona pitorească situată la poalele muntelui Hăşmaşul Mare. Profitând de cadrul mirific oferit de satul Trei Fântâni şi zona pârâului Bicăjel, edilul s-a zbătut să atragă oameni cu posibilităţi financiare, care să devină proprietari de terenuri, pe care, mai apoi, să ridice case de vacanţă sau pensiuni.

Fostul căpitan al Stelei, Alexandru Bourceanu, a fost printre primii care a făcut acest pas, după ce, în 2011, şi-a ridicat aici o casă cu etaj. În 2014, în zonă a ajuns şi impresarul Ana Maria Prodan care a primit din partea primăriei o suprafaţă de teren de 3000 de metri patraţi. 

Alex Bourceanu şi Anamaria Prodan, oaspeţii primarului Covasan (primul din dreapta) în 2014

sugau

„Vreau să dezvolt zona, să o transform în staţiune, după o strategie personală. S-ar putea să iasă, cum la fel de bine s-ar putea să pierd banii”,  spunea primarul Covasan în mai 2014.

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite