VIDEO UPDATE Şeful Poliţiei Bihor şi şeful Poliţiei Beiuş, audiaţi la DNA. Ce luau mită: cozonaci, plăcinte, brazi de Crăciun, mobilier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi audieri în dosarul poliţiştilor bihoreni. Chestorul de poliţie Liviu Popa, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor şi comisarul Remus Indrei, şeful Poliţiei Municipiului Beiuş, au fost citaţi de procurorii DNA Oradea. Infracţiunile de luare de mită din dosarul poliţiştilor sunt diverse: de la cozonaci, plăcinte şi brazi de Crăciun până la mobilier pentur un sediu de poliţie.

UPDATE 9.42 Răzvan Doseanu, avocatul şeful Poliţiei Beiuş şi al şefului secţiilor rurale de poliţie din zona Beiuşului, a declarat jurnaliştilor în faţa DNA:

”Ieri s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. este vorba de infracţiuni de luare de mită, de o diversitate mare începând de la ferestre şi mobilier pentru un sediu de poliţie, săparea unui gard de 25 de metri, mese achitate în cuantum de 100-150 de lei, 10 brazi de Crăciun, 2 cozonaci şi 2 kilograme de plăcinte. În esenţă sunt mai multe. Unele dintre obiectele materiale infracţiunii de luare de mită s-au circumscris celor pe care vi le-am arătat mai sus. În cursul zilei de azi, mâine şi poimâine urmează ca suspecţii să formuleze declaraţii în măsura în care vor dori să facă acest lucru”.

Declaraţiile făcute de avocatul şefilor Poliţiei Beiuş şi al secţiilor rurale de poliţie din zona Beiuşului. Mita pe care o luat clienţii săi: cozonaci, brazi de Crăciun, plăcinte, mobilier


Dacă pentru chestorul Liviu Popa nu se cunosc deocamdată acuzaţiile care i se aduc şi nici calitatea pe care o are în dosar, în ce-l priveşte pe comisarul şef Remus Indrei, acesta este bănuit că ar fi protejat activitatea infracţională a mai multor oameni de afaceri din zona Beiuşului. El are calitatea de suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Oradea.

Primul care este dă declaraţii în faţa procurorilor anticorupţie este chestorul Liviu Popa.

Reamintim că luni, 19 septembrie, procurorii au percheziţionat biroul inspectorului şef al IPJ Bihor, dar şi locuinţa acestuia.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014.
Au fost efectuate trei percheziţii domiciliare în trei locaţii, situate în municipiul Oradea, din care două la sediul unei instituţii publice.

Procurorii anticorupţie urmează să decidă dacă se impune luarea unor măsuri preventive faţă de cei implicaţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite