VIDEO Spărgători prinşi cu focuri de armă. Cum i-au urmărit poliţiştii pe hoţii care au furat bijuterii şi bani, creând o pagubă de peste 240.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politie

Trei spărgători de locuinţe şi societăţi comerciale au fost arestaţi preventiv vineri seara, 25 ianuarie, în urma unei ample operaţiuni a poliţiştilor şi procurorilor din Bihor, care a culminat cu prinderea în flagrant a hoţilor, opriţi cu focuri de armă în timp ce încercau să fugă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis sâmbătă de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar Alina Dinu, operaţiunea de prindere a celor trei bărbaţi, de 36, 43 şi 50 de ani, din comunele bihorene Gepiu şi Sânnicolau Români, s-a derulat în noaptea de 23 spre 24 ianuarie. 

Spargere cu "filaj"

La acţiune au participat aproximativ 30 de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi colegii lor de la Poliţia Municipiului Oradea, poliţişti ai Serviciului Criminalistic, de la Secţia 5 de Poliţie Rurală Oradea, luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Bihor, având suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Oradea. 

În noaptea respectivă,  în jurul orei 00.00, cei trei bărbaţi au vrut să spargă sediul Fan Courier din  oraşul Aleşd, însă, pentru că au observat prezenţa unui paznic în interiorul societăţii, au renunţat, pornind spre Oradea.

Hoţii erau, însă, supravegheaţi deja de poliţişti, care i-au urmărit până la "obiectivul" pe care îl aleseseră în acea noapte şi aşteptau doar momentul ca să acţioneze. Asta pentru că, după cum spun surse din anchetă, cel puţin doi dintre erau deja bănuiţi de comiterea altor furturi, comise în zonele de vile din Oradea iar poliţiştii aşteptau să destructureze întreaga "echipă" şi nu oricum, ci prinzându-i în flagrant.

   

Flagrant pentru prinderea unei bande de hoţi

sursa video: Grupul Facebook Info Trafic jud. Bihor

În timp ce unele echipaje i-au urmărit pe hoţi până în Aleşd, alţi poliţişti îi aşteptau deja pe drumul de întoarcere, la intrarea în comuna bihoreană Oşorhei, unde urmau să fie opriţi. 

Spărgătorii, însă, nu au vrut să se lase prinşi, şi nu au oprit la semnalul poliţiştilor, motiv pentru care oamenii legii au folosit armamentul din dotare, executând două focuri de armă înspre anvelopele şi caroseria autoturismului. 

„În urma folosirii armamentului nu au rezultat victime”, se precizează în informarea transmisă de Poliţia Bihor. 

Dintr-o anchetă în alta

Joi, cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, pentru tentativă la furt calificat. Cercetările ulterioare au confirmat implicarea hoţilor în alte 7 spargeri de locuinţe comise în Oradea perioada septembrie – decembrie 2018, comise împreună cu un alt tânăr de 23 de ani, din comuna Sânnicolau Român, şi soldate cu un prejudiciu total în valoare de aproximativ 248.000 lei. 

Potrivit unor surse judiciare, hoţii au acţionat cu aparate de bruiat sisteme de alarmă,  şi mai ales în zonele cu vile din suburbiile Oradei, urmărindu-şi victimele pentru a le afla programul, şi luând din casele lor exclusiv bani şi bijuterii, uşor de vândut în casele de amanet din oraş.

Ca urmare, vineri, poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea i-au reţinut din nou pe cei patru pentru 24 de ore, pentru furt calificat şi, în aceeaşi seară, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în formă continuată. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului şi a emis pe numele celor trei bărbaţi  mandate de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile. 

Recidivist şi şpăgar

Cei trei hoţi se numesc Lucian Câmpean(foto), Mircea Sabău şi Constantin Jiga, primii doi fiind recidivişti. 

campean lucian

 Culmea e că Lucian Câmpean se afla sub control judiciar, măsură care a fost dispusă în noiembrie anul trecut de Judecătoria din municipiul bihorean Salonta, după ce a fost prins că, împreună cu doi sălăjeni, a furat din sediul unei firme salontane un seif cu 40.000 lei, bonuri de masă, cartele telefonice, precum şi file CEC. 

Poreclit "Păsulă", Câmpean e cunoscut şi pentru că, în septembrie 2014, l-a mituit cu un porc tranşat pe poliţistul care l-a prins circulând fără permis pe motocicletă, cei doi fiind de altfel condamnaţi definitiv. 

Poliţistul, Ionuţ Sala, a încasat 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi favorizarea făptuitorului, în timp ce Câmpean, acuzat de dare de mită şi infracţiuni rutiere, a fost trimis în spatele gratiilor, cu o pedeapsă de 2 ani, 6 luni şi 916 zile închisoare, ultima parte a pedepsei fiind rămasă dintr-o condamnare anterioară, pe care o executase parţial şi a fost eliberat condiţionat în martie 2018. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite