VIDEO Medic supravieţuitor: „Le-am dat la 112 inclusiv numărul drumului pe care să vină. Şi că suntem prăbuşiţi la jumătatea distanţei între Horea şi Beliş“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Sorin Ianceu
Medicul Sorin Ianceu

Doctorul Sorin Ianceu, unul dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a explicat că într-unul din apelurile sale date la 112 i-a explicat operatorului locul exact în care s-a prăbuşit avionul pilotat de Adrian Iovan.

„Le-am spus inclusiv faptul că dacă pleacă din Horea spre Beliş, pe drumul 1R, la jumătatea distanţei, pe partea dreaptă, ne aflăm prăbuşiţi! Inclusiv această informaţie le-am furnizat-o”, a spus medicul Sorin Ianceu în direct de la Oradea la Digi 24.

„Ştiam localităţile între care s-a prăbuşit avionul. Ar trebui să existe aceste înregistrări. În acele momente, nu ne-am gândit să ne înregistrăm telefoanele ca să ne justificăm. Cei de la 112 ne tot cereau coordonate GPS. Eu nu ştiu să ofer coordonate GPS dintr-un smartphone. Am încercat să scoatem coordonatele din aplicaţia Google Maps, coordonate pe care le-am furnizat. Ni s-a spus că trebuie să aşteptăm un SMS de la un operator de telefonie mobilă care să conţină şase cifre, pe care să îl dăm mai departe şi în funcţie de acesta ne vor localiza. Eu nu îmi aduc aminte să fi primit vreun mesaj” a afirmat dr. Sorin Ianceu.

La două săptămâni de la tragedia aviatică din Munţii Apuseni, medicul Sorin Ianceu a fost externat. El făcea parte din echipa medicală care se îndrepta spre Spitalul de Urgenţă din Oradea, pentru a lua parte la o prelevare de organe. Se afla chiar în spatele pilotului Adrian Iovan. 

„Va fi o recuperare anevoioasă pentru că şi fractura de coloană vertebrală şi cea deschisă de peroneu necesită încă patru săptămâni de imobilizare. Întâlnirea cu familia a fost emoţionantă. Cei mici mă aşteptau la geam deja. Erau nerăbdători. M-au văzut la televizor, dar sunt prea mici să înţeleagă şi pentru ei, tati a jucat fotbal, a căzut pe gheaţă şi a făcut buba. Vor creşte şi atunci vor afla ce s-a întâmplat”, a mai spus Dr. Sorin Ianceu.

Chirurgul Sorin Ianceu a povestit că şi-a dat seama de faptul că sunt ceva probleme cu aproximativ 5 minute înainte de prăbuşire. Toţi pasagerii şi-au dat seama că prăbuşirea este aproape, nu vorbeau între ei, fiecare încerca să-şi găsească o poziţie cât mai bună.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite