Urmează licitaţii pentru amenajarea a două amplasamente situate pe malul Crişului Repede, în Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Ilie Bolojan
Primarul Ilie Bolojan

Consilierii locali s-au întâlnit în prima şedinţă de Consiliul Local din acest an, iar potrivit primarului Ilie Bolojan, două dintre proiectele direcţiei de urbanism se referă la licitaţiile organizate pentru două amplasamente de pe malul Crişului Repede.

Este vorba despre aşa-numita „Casa pompelor” de lângă podul Dacia, în apropierea Colegiului „Emanuil Gojdu”,  precum şi despre amplasamentul situat vizavi de Primărie, pe strada Emilian Chitul. Pentru amplasamentul de pe strada Emilian Chitul, în cursul anului trecut s-a organizat un concurs de arhitectură, iar proiectele care vor sosi la licitaţie vor trebui să fie în concordanţă cu proiectul declarat câştigător.

În cazul ambelor amplasamente se optează pentru procedura de concesiune, durata concesiunii fiind în ambele cazuri de 25 de ani. Proiectele pe care posibilii investitori vor să le realizeze trebuie avizate favorabil de CMUAT, iar în cazul amplasamentului de lângă Liceul Emanuil Gojdu criteriile de desemnare a câştigătorului sunt: 40% aspectul urbanistic, 30% valoarea investiţiei, 30% redevenţa plătită oraşului. În cazul amplasamentului de pe strada Emilian Chitul criteriile de desemnare sunt: 60% valoarea investiţiei şi 40% redevenţa plătită oraşului.

Valoarea redevenţei minime în acest caz este de 70 lei/mp/an.

„Scopul municipalităţii este să ridicăm calitatea acestor zone şi în decurs de un an de la finalizarea procedurii de achiziţie publică în aceste zone să avem zone de alimentaţie publică corespunzătoare”, a menţionat primarul Ilie Bolojan.

Oradea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite