Un pedofil din Oradea îşi racola victimele chiar din biserică. Părinţii copiilor au refuzat să colaboreze cu anchetatorii pe motiv că se fac de ruşine

0
0

Un pedofil în vârstă de 62 ani a fost arestat la Oradea pentru coruperea şi abuzarea a doi băieţi, bărbatul fiind acuzat că îşi alegea victimele din rândul copiilor care frecventau aceeaşi biserică penticostală cu el, oferindu-se să ajute familiile numeroase pe post de "bonă" pentru copii.

Gheorghe Gârdan, un bărbat de 62 de ani din Oradea, a fost arestat preventiv joi, 14 noiembrie, la Judecătoria Oradea, pentru o perioadă de 30 de zile, la solicitarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, care îl anchetează sub acuzaţiile de corupere sexuală, respectiv act sexual cu minori în formă continuată

Bărbatul, care este pensionar, frecventa o biserică penticostală din oraş şi se oferea să ajute familiile cu mulţi copii, luând cu el adolescenţi în cursul după-amiezii.

Procurorii au identificat două victime, doi băieţi, fraţi, provenind dintr-o familie cu şapte copii, pe care Gârdan i-a dus la film, la cofetărie şi le-a luat dulciuri, iar apoi a trecut la cadouri mai scumpe - haine, telefon, ş.a. 

Ancheta a fost pornită iniţial de procurorii DIICOT Oradea, printr-o sesizare din oficiu, pentru trafic de minori şi pornografie infantilă, însă cum probele strânse conturau o altă stare de fapt, cercetările au fost declinate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

Potrivit surselor Adevarul.ro, ancheta a decurs greoi iar asta pentru că părinţii victimelor au refuzat categoric să colaboreze, să depună plângere ori chiar să dea declaraţii, la fel ca părinţii altor copii pe care i-a avut în grijă pedofilul, pe motiv că s-ar face de ruşine în comunitate. 

Oradea


Ultimele știri
Cele mai citite