Un brăilean s-a îmbogăţit prin metoda lover-boy. Poliţiştii orădeni i-au confiscat peste 350.000 de euro şi au pus sechestru pe maşina de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a exploatat sexual mai multe tinere, pe care le oblige să se prostitueze în Austria, un bărbat din Brăila a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv, de către procurorii DIICOT Oradea.

Este vorba despre un bărbat de 34 de ani, bănuit că, în perioada 2012 – 2014, folosind metoda „lover-boy”, ar fi recrutat prin intermediul Internetului fete pe care, ulterior, prin inducere în eroare şi prin constrângere fizică şi psihică, le-ar fi determinat să practice prostituţia în Viena, în scopul obţinerii de foloase patrimoniale pentru sine.

Tinerele astfel recrutate erau cazate în locaţii închiriate de suspect şi instruite cu privire la valoarea tarifelor practicate, iar banii astfel obţinuţi erau încasaţi integral de bărbat.

“În urma probatoriului administrat în cauză, prin rechizitoriul întocmit la 14 ianuarie., procurorii D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a bărbatului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane prin obligarea la practicarea prostituţiei şi proxenetism, în formă continuată”, a precizat subcomisar Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Prin acelaşi rechizitoriu, procurorii au propus confiscarea a 377.000 euro, bani în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost dobândiţi în mod ilicit, de către brăilean, din comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism. De asemenea, s-a instituit măsura sechestrului asigurator asupra unui autoturism de lux cumpărat de bărbat din banii obţinuţi din comiterea infracţiunilor respective.

Dacă va fi găsit vinovat, cel în cauză riscă o pedeapsă privativă de libertate cuprinsă între 3 şi 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Mai puteti citi:

Harta lumii interlope din Ialomiţa. Cine sunt „băieţii răi” care au tulburat liniştea unui judeţ

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în Ialomiţa, autorităţile judiciare au în supraveghere 18 grupări infracţionale. De la vest la est, aceste grupuri sunt cercetate pentru traficul de persoane, şantaj, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, cămătărie, fals de monedă, precum şi infracţiuni contra confidenţialităţii şi integrităţii sistemelor informatice.

Grupările de interlopi care au terorizat Alba: bătăuşi, proxeneţi, traficanţi de minori, recuperatori

Poliţiştii şi procurorii din Alba au reuşit în ultimii ani să anihileze clanuri de interlopi care au băgat în sperieţi locuitorii unor oraşe din judeţ. Acuzaţiile aduse acestora sunt de constituire grup infracţional, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, proxenetism, prostituţie.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite