Tőkés László susține că maghiarii ne vor ajuta să aderăm la spațiul Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tokes Laszlo
Tokes Laszlo

Vicepreședintele Parlamentului European, Tőkés László, cere urgentarea reluării dialogului cu reprezentanții ministerelor de externe ale Germaniei şi Franţei. Europarlamentarul susține, totodată, că preşedinţia ungară va contribui eficient la aderarea ţării noastre la spațiul Schengen.

Tőkés László declară că procesul integrării europene trebuie să continue spre Balcanii de Vest. "Închiderea capitolelor de negociere cu Croația, includerea Serbiei în procesele europene respectiv fixarea datei de începere a negocierilor cu Macedonia (FYROM) sunt de interes european, nu doar regional. La fel, aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen reprezintă interes european", susține vicepreședintele PE. El a precizat că este regretabil faptul, că, acum, la începerea președinției maghiare, când aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen a ajuns în faza finală, "opunerea unor state membre pare să amâne aderarea țării noastre".

"După ce în anii precedenţi România s-a pregătit cu succes pentru  îndeplinirea condiţiilor tehnice, aderarea la spaţiul Schengen ar contribui în mare măsură la creșterea simpatiei faţă de organismele europene, în primul rând prin faptul că ar influenţa pozitiv viaţa de zi de zi a oamenilor de rând. În contextul crizei economice interne şi a celei europene, a eurosceptisismului crescânde, o asemenea întărire şi extindere a coeziunii interne a Uniunii  ar reprezenta o veritabilă importanţă europeană", arată Tőkés László.

Europarlamentarul a propus urgentarea reluării dialogului de fond cu reprezentanții ministerelor de externe ale Germaniei şi Franţei. "Propunem totodată ca prin eforturi comune deputaţii României în Parlamentul European să faciliteze aderarea României la spaţiul Schengen. Avem convingerea, că în conformitate cu declaraţia preşedintelui UE, domnul prim ministru Orbán Viktor, preşedinţia ungară va contribui eficient la aderarea ţării noastre la spațiul Schengen", mai precizează Tőkés.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite