Ţepari din Vaslui şi Arad, cercetaţi la Oradea pentru înşelăciuni cu materiale de construcţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane care au cumpărat materiale de construcţii în valoare de peste 14.000 de lei, pe care le-au plătit cu file CEC şi bilete la ordin fără acoperire, sunt cercetate pentru înşelăciune.

Potrivit informaţiilor transmise de către Alina Dinu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bihor, poliţiştii de investigare a fraudelor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui vasluian şi a unui arădean, suspectaţi că au înşelat o firmă cu peste 14.000 lei, prin emiterea de instrumente de plată fără acoperire. „Cei doi sunt acuzaţi că, în cursul lunii octombrie 2007, după o prealabilă înţelegere şi numirea unuia dintre ei în funcţia de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, s-au prezentat la o firmă orădeană de unde au achiziţionat materiale de construcţii în valoare de peste 14.000 de  lei, pentru plata cărora au emis file CEC şi bilete la ordin care au fost refuzate la plată, din cauza lipsei totale de disponibil în cont", a spus Alina Dinu.

Au vândut marfa mai ieftin şi au folosit banii

Mărfurile astfel dobândite au fost ulterior valorificate la un preţ inferior celui de achiziţie, iar banii obţinuţi în urma tranzacţionării acestora au fost folosiţi de suspecţi în interes personal. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de lângă Judecătoria Oradea cu propunere de trimitere în judecată a celor doi suspecţi.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite