Taberele studenţești sunt încă fără destinaţie, fapt ce îi încurcă pe amatorii de vacanțe gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererile au trebuit depuse la sediile facultăţilor până la 16 iunie, dar lista cu locaţii încă nu există. Ofertele de tabere pentru studenţi întârzie să apară, spre nemulţumirea tinerilor care ar dori să-şi facă planurile de vacanţă gratuită.

Studenţii care visau la o vacanţă fără prea multe cheltuieli, într-una din taberele de pe litoral sau de la munte, au avut anul acesta parte de o surpriză neplăcută. Nici până astăzi Universitatea din Oradea nu a primit lista cu locurile şi taberele disponibile, deşi termenul limită pentru depunerea cererilor de tabără era 16 iunie, conform metodologiei transmise de către Direcţia Programe Studenţi (DPS).

Conform planificării DPS, zilele acestea ar trebui să se desfăşoare întâlnirile în cadrul cărora studenţii selectaţi ar fi trebuit să-şi aleagă destinaţiile de vacanţă. „Nu avem un centralizator al cererilor depuse până în prezent”, a spus Elena Bonchiş, prorectorul Universităţii din Oradea. Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la Universitatea din Oradea, a declarat că anul acesta nu doar locurile de tabără s-au lăsat aşteptate, ci şi cifra de şcolarizare pentru anul 2010 -2011.

Vacanţe gratuite

„Numărul de locuri bugetate ne-a fost comunicat cu două luni mai târziu”, a spus Olimpia Popoviciu. Printre studenţii care aşteaptă în continuare oferta de tabere gratuite se numără şi Cosmin Talpoş. „E neplăcut fiindcă aşteptând oferta de tabără risc să pierd alte şanse de a îmi petrece vacanţa într-o destinaţie turistică pe care mi-o permit”, a spus Cosmin Talpoş. Pentru a beneficia de o vacanţă gratuită la Costineşti sau la Băile Herculane, studenţii orădeni trebuie să fie integralişti. Atribuirea se face în funcţie de notele solicitanţilor, astfel încât „tocilarii” au cele mai mari şanse la un sejur gratis.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite