Subprefectul Cristian Bitea a fost eliberat din funcţie, ca urmare a scandalului cu prefectul

0
0

Tânărul subprefect de Bihor Cristian Bitea a fost eliberat din funcţie şi trecut pe un post de inspector guvernamental, hotărârea fiind luată în cadrul şedinţei de guvern de miercuri. Imaginea subprefectului a fost ştirbită în ultima perioadă de mai multe scandaluri, pe fondul neînţelegerii sale cu prefectul Gavrilă Ghilea.

Conflictul dintre prefectul Gavrilă Ghilea şi subprefectul Cristian Bitea a fost declanşat de un ordin dat de Ghilea, prin care îi retrăgea subprefectului atribuţiile de supervizare a activităţii Direcţiei Juridice. Apoi, lui Bitea i s-a cerut să îşi mute biroul şi i s-a interzis accesul în instituţie secretarei sale, Cristina Gheban, o studentă pe care Bitea o aducea zilnic la birou, sub pretextul că ar fi o voluntară. În scandalul dintre cei doi membri PDL a intervenit Ştefan Seremi, preşedintele PDL Bihor, care a trimis o scrisoare deschisă premierului Emil Boc, solicitând măsuri urgente pentru îndepărtarea lui Bitea din funcţia de subprefect.

FOTOGALERIE Cristian Bitea, subprefectul de Bihor, cocalar pe internet

Hotărâre

„Guvernul a aprobat miercuri o hotărâre potrivit căreia se aplică mobilitatea pentru înalţii funcţionari publici în cazul subprefectului de Bihor, Bitea Cristian - Vasile. Astfel, Bitea Cristian - Vasile trece din funcţia publică de subprefect al judeţului Bihor în funcţia publică de inspector guvernamental", a transmis biroul de presă al Guvernului României.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite