Senatorul Rozalia Biro: "Degeaba există fonduri, dacă nu sunt accesibile persoanelor de la ţară, care ar avea nevoie într-adevăr de ele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul Rozalia Biro
Senatorul Rozalia Biro

Rozalia Biro, senator UDMR, a declarat că Uniunea va solicita simplificarea procedurilor pentru accesarea fondurilor nerambursabile astfel încât şi femeile din mediul rural să poată avea acces la ele.

”Există fonduri pentru a încerca creşterea numărului de întreprinzători din mediul rural însă procedurile sunt inaccesibile unei femei simple dintr-un sat. Degeaba există fonduri, dacă nu sunt accesibile persoanelor de la ţară, care ar avea nevoie într-adevăr de ele. În rezoluţia care va fi elaborată vom solicita simplificarea procedurile acelor proiecte pentru fonduri nerambursabile ca să poată fi accesate de toată lumea”, a spus Biro Rozalia.

Senatorul UDMR, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, minorităţi şi culte, a organizat, pe 13 octombrie, o conferinţă cu tema ”Drepturile femeilor din mediul rural”, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Analiza situaţiei femeii din mediul rural în societatea de azi a ţării arată, a subliniat Biro, că este nevoie, în primul rând, de o schimbare de mentalitate, prin care toţi factorii de decizie trebuie să-şi asume împreună rolul pentru elaborarea politicilor de egalitate de gen, respectiv a planurilor de acţiune, în acest format: sectorul civil, sectorul privat, ministerele, legislativul, respectiv organizaţiile de femei ale partidelor politice.

Biro Rozalia a amintit şi mesajul secretarului general ONU, Ban Ki-moon, transmis pe 15 octombrie, când este marcată Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural, potrivit căruia ‘femeile din mediul rural suferă în mod disproporţionat de sărăcie şi se confruntă cu forme multiple de discriminare, violenţă şi insecuritate.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite