Saloanele de coafură sunt pline de bărbaţi în preajma sărbătorilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii sunt mai pretenţioşi şi mai fideli stiliştilor şi cosmeticienilor
Bărbaţii sunt mai pretenţioşi şi mai fideli stiliştilor şi cosmeticienilor

Pensatul, epilatul şi tratamentele cosmetice fac parte din lista de priorităţi a bărbaţilor, în preajma sărbătorilor. Bărbaţii nu se lasă mai prejos decât consoartele lor când vine vorba de frumuseţe. Pe tot parcursul anului, domnii au înroşit lista de programări a stiliştilor.

 Nici nu s-a simţit că-i criză, mai ales printre cei ce se încadrează în media de vârstă 16-25 de ani. „În 2009, clientela a fost la fel de numeroasă ca şi în anii precedenţi”, a declarat hair-stylist-ul Ramona Luncan.

Ramona a ales să-şi practice meseria într-un centru de înfrumuseţare dedicat exclusiv bărbaţilor, după ce, în prealabil, a lucrat şi în centre de profil pentru femei. Aşa că, prin comparaţie, poate afirma cu mâna pe inimă că bărbaţii sunt mai preocupaţi de look decât o mare parte dintre femei. „Pe primul loc în opţiunile masculine, la egalitate cu aranjarea părului, se află pensatul şi epilatul”, povesteşte Ramona.

Epilatul, în topul preferinţelor

„Domnii cer, de asemenea, tratamente cosmetice, manechiură şi pedichiură. Majoritatea bărbaţilor vor tratamente de curăţare a tenului”, a confirmat şi cosmeticiana Kinga Kelemen, cosmeticiană la un centru de frumuseţe dedicat ambelor sexe.  „În topul preferinţelor se află însă epilatul axilei şi al braţelor şi pensatul”, a mai precizat Kelemen. În ce priveşte pregătirile pentru sărbători, bărbaţii se programează pe ultima sută de metri. Astfel, cabinetele devin neîncăpătoare atât în ajun de Crăciun, cât şi în săptămâna dintre Crăciun şi Anul Nou.  Aşa cum specifică hair-stylist-ul Andrei Alafi, în această perioadă a anului domnii cer frizuri clasice şi nu apelează la şuviţe sau vopsit.

Trenduri pentru tinerii curajoşi

Chiar dacă adulţii aleg un look clasic, tinerii ar putea opta pentru o apariţie mai îndrăzneaţă în noaptea de Revelion. Aşa cum explică hair-stylist-ul Ramona Luncan, sunt la mare căutare modelele făcute cu briciul, tunsorile fără breton şi, piesele de rezistenţă, creasta şi creasta într-o parte.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite