Reiki, șamani și astrologi au plantat paltini, arborele cu cea mai înaltă vibrație sonoră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru centre spirituale și-au dat întâlnirea joi seara pentru a planta paltini
Patru centre spirituale și-au dat întâlnirea joi seara pentru a planta paltini

Mlădiţele tinere de paltini au unit, joi seara, patru centre spirituale din Oradea. Pentru prima dată, reiki, șamani, astrologi şi membri ai grupului Waldorf s-au întâlnit şi chiar au muncit împreună.

Da, astrele au fost favorabile, adică, Soarele a intrat în zodia Berbecului şi Luna în faza de creştere. Locul a fost curăţat energetic, iar spiritele plantelor au fost invocate şi asta chiar înainte de începerea plantării. „ Acum este momentul când astrele se adună şi cresc. Conjunctura pentru întâlnirea tuturor centrelor spirituale din Oradea este favorabilă, iar paltini vor creşte frumos", ne-a declarat, mai în glumă mai în serios, renumitul astrolog Alexandru Nicolici, prezent la acţiune.

„Toţi avem aceiaşi încredere şi credinţă în bunul Dumnezeu. Încercăm fiecare, pe drumul nostru, cu iubire, iertare şi respect faţă de Mama Natură, să fim cât mai aproape de divinitate. Un copăcel înseamnă viaţă, viaţa-speranţă",  a intervenit Cerasela Nergheş, una din iniţiatele maestrului reiki Ovidiu Dragoş Argeşanu. „Am plantat aceşti copăcei pentru binefacerile Mamei Naturi", ne-a spus iniţiatul în şamanism Emil Nuna. De altfel, înainte de a înfige hârleţul în pământ, şamanul i-a unit pe toţi participanţi într-un cerc şi, pe deasupra puieţilor, le-a cerut tuturor să-şi armonizeze propria energie cu natura şi spiritul plantelor.

„Singura deosebire între şamanism şi reiki este că ei invocă spiritele, noi sursa de lumină universală", ne lămureşte maestrul reiki, Mihaela Codilă, iniţiatoarea acţiunii. „Reiki curăţă corpul energetic şi îl ajută să se pună singur în stare de vindecare, pe când şamanii, consideraţi mari specialişti în dialogul cu lumea de dincolo, au ca mottto: învăţaţi de la copaci, râuri şi stânci, adică rădăcinile ne sunt tot la Mama Natură, iar scopul final este restabilirea echilibrului şi armoniei interioare", a susţinut maestra.

În şamanism, paltinul este considerat ca arborele cu cea mai înaltă vibraţie sonoră. Denumit şi „paltinul care cântă", arborele matur are mare căutare printre lăutarii din Bihor . Din el sunt confecţionate celebrele viori cu goarnă. Participanţii la plantarea „paltinilor spirituali" au primit din partea Fundaţiei Life câte un Acatist al părintelui Arsenie Boca, iar din partea Parohiei Ortodoxe Oradea le-a fost înmânată câte o invitaţie la Serile Duhovniceşti din săptămâna Postului Paştelor, care se vor desfăşura la Biserica cu Lună, în fiecare seară începând cu ora 17.00 şi vor avea ca temă Sfânta Cuminecătură în Viaţa Credincioşilor.

 Peste 50 de tineri, iniţiaţi în cele patru tehnici spirituale, şi-au dat mâna în cadrul „campaniei de curăţenie de primăvară a municipalităţii" şi au plantat 50 de arbori pe B-dul Dacia colt cu strada Transilvaniei. Operaţiunea a durat mai puţin de o jumătate de oră. La final au venit şi reprezentanţii Primăriei Municipiului cu o cisternă de apă, dar era goală. Şi-au dat seama abia după vre-un sfert de oră că n-au cu ce să ude puieţi. Le-au trebuit apoi încă un ceas ca să meargă să găsească o sursă de apă, să umple cisterna.

Acţiunea de plantare a avut loc la iniţiativa Fundaţiei Life, condusă de Mihaela Codilă şi s-a desfăşurat în cadrul campaniei de curăţenie de primăvară a Primăriei din Oradea.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite