PORTRET Tânăra Diana Păcurar, dansatoarea care se visează regizor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra face dans de performanţă, dar se pregăteşte să vadă lumea de pe scena unui teatru. Tânăra din Cluj a fost adoptată de Oradea la vârsta de trei ani. Tot atunci a început să cocheteze cu dansul, iar azi face parte din cea mai cunoscută trupă de dans, pe plan local, Future M&Q.

Profil:

Născută. 23 august 1994, Cluj-Napoca
Studii. Clasa a X-a la Colegiul Naţional Emanuil Gojdu
Familie. Singură la părinţi

Tânăra din Cluj a fost adoptată de Oradea la vârsta de trei ani. Tot atunci a început să cocheteze cu dansul, iar azi face parte din cea mai cunoscută trupă de dans, pe plan local, Future M&Q. „Părinţii mei m-au împins de la spate să încep cursurile de dans, mai ales că tatălui mei îi plăcea foarte mult”, mărturiseşte tânăra în vârstă de 16 ani.

Diana s-a înscris de două ori la o şcoală de dans, dar a renunţat de fiecare dată şi abia a treia oară a fost cu noroc. Eleva a făcut cunoştinţă cu lumea scenei de pe vremea când prezenta diferite evenimente şi spectacole. Cursurile de modeling au ajut-o să îşi dobândească încrederea în sine, dar tot dansul o defineşte ca personalitate şi caracter. Cu toate că merge aproape zilnic la antrenamente, şcoala are prioritate, astfel că reuşeşe să fie pe primul loc în ambele domenii. Mai mult, Diana se pregăteşte să devină un regizor de teatru, iar acest lucru presupune multe drumuri la Bucureşti, dar este decisă să nu renunţe la dans. „Îmi place să dansez pentru că pot să mă exprim şi îmi oferă liberate, dar nu mă văd făcâd asta pe termen lung”, spune eleva.

Pasionată de citit şi regie

În urmă cu un an, Diana şi-a descoperit o nouă pasiune, cea pentru regie. „Visul meu este să ajung la Facultatea de Regie din Bucureşti şi să o termin cu bine”, mărturiseşte dansatoarea.

Ideea i-a venit după ce a cunoscut un regizor care a fascinat-o prin bogăţia cunoştinţelor. „Acum dansez, dar pe viitor vreau să fac altceva, să am o meserie pe bază intelectuală, mai ales că mie îmi place foarte mult să citesc”, aminteşte Diana. Tânăra merge pieriodic în Capitală, unde se pregăteşte să vadă lumea prin ochi de regizor.

Întrebări şi răspunsuri


Ce şanse de reuşită crezi că ai avea în Oradea?
Din păcate, Oradea nu îmi oferă prea multe posibilităţi pentru ceea ce vreau eu să fac. După ce o să termin facultatea în Bucureşti, vreau să rămân acolo, să îmi dezvolt o carieră de regizor de teatru.
Pe ce fel de muzică îţi place să dansezi cel mai mult?
De cele mai multe ori, dansez pe muzica de actualitate, adică pe cea comercială. De asemenea, R&B sau hip-hop sunt genuri muzicale care mie îmi plac foarte mult, pentru că sunt foarte complexe şi îmi oferă posibilitatea să mă mişc aşa cum simt.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite