PORTRET Orădeanul Dan Olar este toboşarul care cântă şi la linguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Olar
Dan Olar

Tânărul cântă la mai multe instrumente muzicale şi se ocupă de o firmă de turism. Străbunica toboşarului spune despre el că fluiera încă din scutece, semn că îi place foarte mult muzica.

Profil

Născut. 30 octombrie 1986, Arad
Familie. Un frate mai mare
Studii. Comunicaţii şi Relaţii Publice, Politehnica Timişoara

Dan Olar îşi aminteşte că piesele „Mica ţiganiadă”, a trupei Pheonix, şi „Under the bridge”, cântată de renumita formaţie Red Hot Chilli Pepers, l-au inspirat foate mult încă de mic.


„Am adunat de la început influenţe muzicale, precum folk şi pop-rock, din toate părţile, de la părinţi, cunoscuţi şi prieteni”, îşi aminteşte Dan. Orădeanul spune că nu a avut norocul să facă educaţie muzicală în timpul gimnaziului pentru că orele de muzică erau înlocuite cu cele de matematică. Cum nici în liceu nu a făcut muzică, fiind la un profil de matematică-informatică, s-a înscris la cursuri de tobe. „Iniţial am vrut să cânt la chitară. Când am văzut prima dată un set de tobe am rămas uimit, pentru că nu mai văzusem altele de aproape până atunci”, a spus Dan. Nu a trecut mult timp şi toboşarul a început să înveţe să cânte şi la alte instrumente muzicale.


Din trupă în trupă


Cea mai importantă bandă în care a cântat se numea Cod de bare şi a avut un real succes în Timişoara, oraşul în care Dan a urmat facultatea. „Eu compuneam majoritatea versurilor, iar muzica era influenţată de trupa Luna amară. Atunci am început să cânt şi la congas, iar mai apoi darabouka”, a mărturisit muzicianul. Dan a reuşit să treacă prin mai multe stadii ale carierei de artist, ajung chiar să fie impresar şi să se ocupe de managementul trupei în care cânta. Acum, toboşarul se pregăteşte să reînfiinţeze trupa Hobosapiens, în care a şi cântat şi a învăţat să cânte la linguri. „Este o trupă energică, care combină mai multe genuri muzicale, îmbinând ritmurile ţigăneşti cu cele folclorice”, a adăugat artistul.

Întrebări şi răspunsuri

Îţi place mai mult să fii manager sau cântăreţ?
Nu mă pot decide pentru că îmi place să le fac pe amândouă. Poate mă atrage mai mult meseria de cântăreţ datorită faptului că am întâlnit multe piedici ca şi impresar şi nu tot timpul am fost băgat în seamă.

Ce te inspiră când compui versurile?
În primul rând, oamenii şi viaţa. Înainte compuneam versuri mai triste şi negativiste, dar acum am început să fac versuri care au o încărcătură optimistă şi exprimă fericire. Vrem să facem oamenii să cânte şi să danseze pe muzica noastră.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite