Poliţiştii au plecat cu camionul încarcat după ce au percheziţionat casele a trei spărgători. Cantitatea imensă de bunuri furate de hoţi

0
0
Aproximativ 2 kilograme de bijuterii de aur, mii de obiecte pirotehnice, zeci de unelte, aparatură electrică şi electronică, biciclete şi trotinete electrice, peste 50.000 de lei, 4.600 de ţigarete netimbrate legal, dar şi etnobotanice au fost confiscate FOTO: Poliţia Bihor
Aproximativ 2 kilograme de bijuterii de aur, mii de obiecte pirotehnice, zeci de unelte, aparatură electrică şi electronică, biciclete şi trotinete electrice, peste 50.000 de lei, 4.600 de ţigarete netimbrate legal, dar şi etnobotanice au fost confiscate FOTO: Poliţia Bihor

Doi bărbaţi au fost arestaţi iar un altul plasat în arest la domiciliu, pentru furt calificat, în urma unei acţiuni întreprinse de Poliţia Bihor, după percheziţiile domiciliare echipajele recuperând de la aceştia un camion întreg de bunuri furate.

Acţiunea s-a derulat la sâmbătă, când poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor au descins la 12 adrese din municipiul Oradea, pentru percheziţii domiciliare.

Percheziţiile au fost realizate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi al jandarmilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor.  

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, în urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate mii de obiecte pirotehnice, zeci de unelte, aparatură electrică şi electronică, 28 de biciclete şi trotinete electrice, aproximativ 2 kilograme de bijuterii din aur, peste 50.000 de lei, 4.600 de ţigarete netimbrate legal, 54 de grame de substanţă vegetală şi alte diverse bunuri despre care poliţiştii susţin că ar proveni din furturi. 

În urma operaţiunii, poliţiştii au ridicat 7 persoane pentru audieri, dintre care 3 au fost reţinute, vineri, pentru 24 de ore. 

Sâmbătă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au decis să trimită în faţa instanţei 3 bărbaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru câte 30 de zile.

Este vorba despre Budai Adam, Kovari Bela şi Budai Bobi, toţi din Oradea, primii pentru furt calificat, iar cel de-al treilea pentru complicitate la furt calificat. 

Din cercetările efectuate de poliţişti, una dintre spargerile comise de cei trei orădeni a fost la societatea Transilvania Pyrotehnic, în seara zilei de 20 noiembrie, în jurul orei 21. Budai Adam şi Kovari Bela, ambii în vârstă de 32 ani, având feţele acoperite şi glugă pe cap, au intrat în sediul firmei şi într-un depozit al societăţii, de unde au furat mai multe cutii cu obiecte pirotehnice, în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

"De asemenea, cu aceeaşi ocazie, cei doi ar fi pătruns pe portiera lăsată neasigurată, într-o autoutilitară ce aparţine aceleiaşi societăţi, parcată în curtea imobilului, au părăsit locaţia cu autovehiculul respectiv pe poarta auto lăsată închisă, dar neasigurată, pentru a transporta cu aceasta bunurile sustrase, revenind după un timp şi abandonând autoutilitara în acelaşi loc, în curte", se arată în comunicatul Poliţiei. 

Ulterior, în seara zilei de 4 decembrie, Budai şi Kovari au spart sediul firmei Congips SA, unde au deschis seiful metalic din care au sustras, apoi, 1.830,42 euro şi de 33.200,31 lei.

În ambele cazuri, transportul hoţilor şi al bunurilor furate a fost asigurat de Budai Bobi, de 23 ani, cel care ar fi asigurat şi paza locurilor, în timpul faptelor.

Cercetările în cauză sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Acţiunea poliţiştilor bihoreni a beneficiat de sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale a Analiză a Informaţiei Oradea şi al Direcţiei pentru Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Mai multe - Oradea

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite